آموزشیقوانین، هشدارها و توصیه ها

قوانین

فهرست مطالب

قوانین سایت

لطفا قوانین و شرایط این توافق‌نامه را با دقت مطالعه فرمائید. هنگام استفاده از تمامی خدمات سایت siramz.com موافقت خود را با شرایط و قوانین زیر اعلام می‌نمائید.

  • هدف این سایت تنها فراهم آوردن یک محیط سالم و امن برای تبادل اطلاعات پیرامون وضعیت رمز ارز‌های دیجیتال است. بدیهی است هدف ما تایید آن نیست بلکه هدف آشنایی با اجزا، عملکرد و فرآیندهای مرتبط با رمز ارز‌های دیجیتال است.
  • ممکن است مدیران سایت هر چند وقت یکبار قوانین مذکور در این توافق‌نامه را تغییر دهند. شما در هر زمان مروری بر جدیدترین مفاد این توافق‌نامه داشته باشید.
  • تیم ما می‌کوشد اطلاعات مفید، صحیح و به روز را در اختیار شما قرار دهد. از این رو، تلاش کرده‌ایم اطلاعات و مطالب دقیقی در این سایت ارائه کنیم از آنجایی که بازارهای مالی ذاتا دارای نوسانات بسیار است و برای کسانی که اطلاعات کافی در این حوزه ندارند، این بازار دارای ریسک بسیار زیادی است لذا در نظر داشته باشید کلیه آموزش‌ها، مقالات و محتوا‌ها صرفا جهت اطلاع‌رسانی درج شده است و همه افراد، خودشان مسئول تصمیمات خود در بازارها و سایت‌های مختلف هستند.
  • کلیه محتویات، ابداعات و طرح‌های سایت متعلق به سی رمز بوده و کلیه حقوق مادی و معنوی آن نیز متعلق به این سایت می‌باشد. استفاده از سرویس‌های ما سبب نمی‌شود که مالکیت هرکدام از دارایی‌ها و حقوق مادی و معنوی موجود در سرویس‌های ما یا محتواهایی که به آنها دسترسی دارید به شما تعلق بگیرد. شما امکان استفاده از محتوای سرویس‌های ما را ندارید، مگر اینکه به شما اجازه داده شود. این شرایط به شما این حق را نمی‌دهند از مارک یا لوگوهای استفاده شده در این سرویس‌ها استفاده کنید. شما نباید اعلامیه‌های حقوقی نمایش داده شده در سرویس‌های ما را حذف یا نامفهوم کرده و یا آن را تغییر دهید.
  • هر کاربر تنها حق انتخاب یک نام کاربری را دارد و در صورت فعالیت یک کاربر با دو اکانت، هر دو اکانت محدود یا حذف خواهد شد.
  • با عنایت به ماده ۲۱ قانون جرایم رایانه ای در خصوص مصادیق محتوای مجرمانه لذا طرح هرگونه بحث غیر اقتصادی، مباحث و موضوعات سیاسی، جناحی و موضوعاتی که له و علیه شخص، گروه، دسته، جناح، حزب و جریان سیاسی و غیر سیاسی و همچنین طرح مطالب حاوی توهین، استهزا، ناروا، تهمت یا مدعیات غیر قابل اثبات باشد، اکیدا غیر مجاز است.
  • استفاده از کلماتی که به نحوی با اسامی مدیران سایت و یا نام سایت مشابهت داشته باشد یا کاربران را گمراه کند، اکیداً غیرمجاز است.
  • هر مطلب صرفا بیانگر نظر و عقیده نویسنده آن است و بیانگر نظر و عقیده مسؤولان این سایت نیست. بدیهی است مسؤولیت تمامی مطالب و نوشته‌ها بر عهده شخص نویسنده آنها است.
  • از تداخل در سرویس‌های ما یا تلاش برای دسترسی به آنها با استفاده از روشی بجز رابط کاربری و دستورالعمل‌های ارایه شده توسط ما، خودداری کنید. شما می‌توانید از سرویس‌های ما فقط به گونه‌ مجاز شناخته شده، استفاده کنید. در صورت عدم تبعیت شما از شرایط یا خط مشی‌های ما و یا در صورت مشکوک شدن به هرگونه سوء‌عملکرد، ما ممکن است ارایه سرویس‌ها به شما را متوقف کرده یا به حالت تعلیق در آوریم.
  • مسئولیت تمامی فایل‌ها و یا تصاویر و … که از طریق سایت رد و بدل می‌شوند بر عهده کاربر فرستنده بوده و این سایت در قبال اینگونه مسائل هیچ تعهدی ندارد.
  • کپی‌برداری از مطالب نوشته شده این سایت در سایت‌ها، روزنامه‌ها، مجلات و هر نوع رسانه‌ی دیگر فقط با اجازه و هماهنگی قبلی مجاز می‌باشد. در صورت انتشار محتوای منتشر شده در سایر رسانه‌ها، سی رمز حق پیگرد قانونی را برای خود محفوظ می‌دارد.
  • مباحثی که در مورد ارزهای دیجیتال در سایت مطرح می‌شود، صرفا جهت افزایش آگاهی و اطلاعات افراد است و مسئولیت هرگونه سوء‌استفاده، سوء‌برداشت بر عهده خواننده و استفاده کننده است. سی رمز مسؤولیت هرگونه ضرر و زیان احتمالی ناشی از سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا استفاده از این ارزها را از خود سلب می‌نماید.

قواین رمز ارز در ایران

امروزه شاهد افزایش استقبال و فعالیت مردم در زمینه رمز ارزها هستیم. بنابراین ضرورت دارد افراد از قوانین رمز ارزها در ایران آگاهی داشته باشند. چرا که این موضوع تاثیر فراوانی در موفقیت کسب و کار دارد.

مجموعه سایت سی رمز مجموعه ای کاملی از آخرین قوانین، دستور العمل ها و آیین نامه های مربوط به حوزه فعالیت رمز ارزها را به صورت فایل pdf تهیه نموده و  هم اکنون در اختیار شما عزیزان قرار دارد.

  • الزامات و ضوابط حوزه رمز ارز ها – ابلاغی 1397/11/08 بانک مرکزی

دانلود الزامات و ضوابط حوزه رمز ارزها

  • آیین‌نامه فرآیند استخراج رمز ارز– مصوبه 58144 مورخ 1398/05/13 هیئت وزیران

دانلود آیین‌نامه فرآیند استخراج رمز ارز

  • ابطال مصوبه 58144 آیین‌نامه فرآیند استخراج رمز ارز – توسط دیوان عدالت اداری

دانلود دادنامه هیأت تخصصی دیوان عدالت اداری

  • تصویب نامه دستگاه‌های استخراج رمز ارز – مصوبه 39228 مورخ 1399/04/15 هئیت وزیران

دانلود تصویب نامه 39228 استخراج رمز ارز‌ها

  • اصلاح تصویب نامه استخراج رمز ارز- مصوبه 86573 مورخ 1399/07/30

قوانین رمز ارز در جهان

دانستن وضعیت قانون گذاری ارزهای دیجیتال کشوری که در آن زندگی یا کار می‌کنید، یا حتی کشوری که آرزوی سفر به آن‌جا را دارید، قدمی مهم برای اتخاذ تصمیمات مهم اقتصادی است که می‌خواهید برای آینده خویش داشته باشید.

چه سر و کارتان با یک مشت دلار باشد یا صدها هزار دلار، تفاوتی ندارد، مهم این است که برای قدم بعدی خود در زمینه سرمایه‌گذاری و معاملات در کشور مورد نظر، همه چیز را در مورد تراکنش‌ها، قوانین سرمایه‌گذاری، رفتار دولت نسبت به ارزهای دیجیتال و بهره‌‌گیری شرکت‌ها از بلاکچین بدانید. قانونی یا غیرقانونی بودن تراکنش‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که آگاهی از آن برای تصمیمات مالی در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است، در غیر این صورت، نه تنها ممکن است دچار سردرگمی در هزارتوی قوانین یک کشور بشوید، بلکه ممکن است تمامی دارایی خود را دودستی درون چاه بریزید.

در بسیاری از شرایط قانون گذاری ارزهای دیجیتال در دنیا، ارزهای رمزنگاری شده، یا در دسته مجاز قرار می‌گیرند یا غیرمجاز. البته، اگر یک کشور هیچ قانونی برای ارزهای دیجیتال وضع نکرده باشد، زیر چتر شرایط قانونی مجاز قرار خواهد گرفت چرا که هنوز قانونی وجود ندارد که جلوی فعالیت‌های مرتبط با ارز دیجیتال را بگیرد. همچنین برخی از کشورها ممکن است شرایط خاصی هم داشته باشند که با وجود غیرمجاز بودن ارزهای دیجیتال، همچنان می‌توان در این زمینه فعالیت داشت. برای مثال، در اندونزی غیرمجاز است که ارزهای دیجیتال به عنوان یک روش پرداخت استفاده شود، اما معامله و ماینینگ در این کشور غیرمجاز نیست. در مثالی دیگر، آرژانتین را داریم که ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده است، اما اجرای قانون در خصوص آن صورت نگرفته است.

بنابراین مهم است که قبل از هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص ارزهای دیجیتال، تحقیق مناسبی برای استراتژی‌های خود صورت دهید. اطلاعاتی که در مطلب وضعیت قانون گذاری ارزهای دیجیتال در جهان توسط siramz تدارک دیده شده، نقطه شروعی برای تحقیقات شما خواهد بود. مهم است که قبل از هرگونه سرمایه‌گذاری، خرید و تراکنش در دنیای ارزهای دیجیتال، وضعیت قضایی آن را در کشور مورد نظر خود بدانید و سپس در مورد برنامه‌های خود تصمیم‌گیری کنید.

آینده وضعیت قانون گذاری رمز ارزها در دنیا

وضعیت قانون گذاری رمزارزها، یک مسئله دائما در حال تحول است، درست همانند وضعیت تکنولوژی ارزهای دیجیتال که روزبه‌روز شاهد پیشرفت آن هستیم. اما لازم به ذکر است که بر خلاف پیشرفتی که ارزهای دیجیتال دارند، وضعیت قانون‌گذاری آن‌ها بر اساس هر کشور متحول می‌شود. یک روز یک کشور ممکن است آن را مجاز و کشوری دیگر آن را غیرمجار اعلام کند. بنابراین برای تصمیم‌گیری در زمینه معامله و سرمایه‌گذاری، مهم است که هرروز وضعیت قانون‌گذاری کشور مورد نظر خود را بررسی کنید.

همچنین با دانستن وضعیت منطقه‌ای یک کشور،‌ می‌توانید پیش‌بینی کنید که ارزهای دیجیتال در آن سرزمین چه آینده‌ای خواهند داشت. علاوه بر آن، وضعیت قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال ممکن است در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی متفاوت باشد و بسیاری از کشورهای اسلامی، ارزهای دیجیتال را غیرقانونی اعلام کرده باشند. دلیل این مسئله، عدم مشخص شدن وضعیت حلال یا حرام بودن این روش از معاملات، در این کشورها است.

در نهایت، فراموش نکنید که دنیای ارزهای دیجیتال، چه از نظر قیمت و چه از نظر شرایط معاملات و سرمایه‌گذاری، به شدت فرار و پرنوسان است. هر لحظه ممکن است یک انفجار غیرمنتظره در اخبار ارزهای دیجیتال، وضعیت آن را در یک کشور دگرگون کند و به سرعت روی تصمیمات قانون‌گذاری رمزارزها تأثیر بگذارد.

دیدگاه کشورهای دنیا به ارزهای دیجیتال

هر کشوری در دنیا، دیدگاه متفاوت خود را نسبت به ارزهای دیجیتال دارد. برخی از کشورها، مخصوصاً کشورهایی مانند کانادا،‌ ارز دیجیتال را نوعی کالا جهت داد و ستد کالا به کالا می‌دانند، اما هرگز به عنوان ارز رسمی شناخته نمی‌شوند. برخی کشورها مشکلی با ماهیت ارز دیجیتال ندارند، اما ترجیح می‌دهند ارز دیجیتال ملی خود را داشته باشند. همچنین کشورهایی هم هستند که به کلی ارز دیجیتال را یک نور امید برای دگرگون کردن وضعیت مالی کشورشان می‌دانند و اقدامات لازم را برای پشتیبانی از شرکت‌های بلاک‌ چین و مزارع استخراج به عمل آورده‌اند.

از آن جایی که ارزهای دیجیتال تازه در اول راه خود قرار دارند، خیلی از کشورها دارای قانون‌گذاری خاصی برای آن‌ها نیستند. به همین دلیل مردم می‌توانند به راحتی به استخراج بپردازند و در صرافی‌ها خرید و فروش کنند. اما هنوز دولت هیچ کشوی نتوانسته ارزهای دیجیتال را به عنوان ارز رسمی کشور خود بشناسد.

1-آسیا

2-اروپا

آلمان

سازمان نظارت مالی فدرال آلمان ارزهای مجازی یا رمز ارزها را به عنوان واحدهای پولی و ابزارهای مالی واجد شرایط قانونی می داند. شرکت‌ها و اشخاصی که دارایی توکن ها را مدیریت می‌کنند، خرید و فروش توکن ها را به صورت تجاری انجام می دهند و یا خدمات عمده کارگذاری را از طریق بستر های معاملات آنلاین و با استفاده از توکن ها انجام می دهند، به طور کلی از پیش ملزم به دریافت مجوز تحت نظر سازمان نظارت مالی فدرال آلمان هستند.

در فوریه ۲۰۱۸ ، سازمان نظارت مالی فدرال آلمان اطلاعاتی را در مورد ارزیابی نظارتی که بر اساس آن توکن ها، سکه ها و رمز ارزها عرضه اولیه میشوند منتشر کرد. در این اطلاعات اظهار شده است که شرکت های درگیر در عرضه اولیه سکه باید مورد به مورد توکن ها، سکه ها و رمز ارزها را ارزیابی کنند که آیا آنها به عنوان ابزارهای مالی مانند (اوراق بهادار قابل انتقال، واحدهای شرکت های سرمایه گذاری جمعی یا سرمایه گذاری ها ) یا به عنوان اوراق بهادار که نیاز به انطباق با قوانین مالی مربوطه را ایجاد میکنند واجد شرایط هستند یا خیر.

همچنین در همین زمان، وزارت دارایی فدرال آلمان دفترچه راهنمایی در مورد نحوه ی عملکرد مالیات بر ارزش افزوده ی بیت کوین و سایر ارزهای مجازی منتشر کرد. این مصوبه تعیین کرد که معاملات مبادله ارز سنتی با بیت کوین یا سایر ارزهای مجازی و بالعکس تامین مشمول مالیات خدمات دیگر را برای در نظر گرفتن ایجاد میکند، اما تحت تاثیر معافیت از مالیات بر ارزش افزوده قرار میگیرد. این اطلاعیه همچنین بیان میکند که بیت کوین یا سایر ارزهای مجازی که به عنوان روش های پرداخت استفاده می شوند ، مانند روش های پرداخت سنتی تلقی میشوند.

بنابراین استفاده از بیت کوین یا سایر ارزهای مجازی برای اهدافی غیر از روشی برای پرداخت مشمول مالیات است. این راهنمایی با تصمیم دادگاه عالی عدالت اروپا که در ۲۲ اکتبر ۲۰۱۵ گرفته شد مطابقت دارد. پول های بازی های مجازی، به معنی ارزهای درون بازی، به ویژه در بازی های آنلاین، معاف از مالیات نیست، زیرا بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده یک روش پرداخت محسوب نمی شود. این وزارتخانه همچنین در مورد چندین پرسش تکمیلی در رابطه با مالیات استخراج، کیف پول دیجیتال و بستر های تجارت آنلاین صحبت کرد.

بانک فدرال آلمان بیان کرد که بیت کوین را نمی توان به عنوان یک ارز مجازی واجد شرایط دانست. به گفته دیرک شراد، کارشناس بانک فدرال آلمان در زمینه پرداخت ها، بیت کوین نه یک ارز مجازی است و نه پول دیجیتالی، زیرا عملکردهای معمول یک ارز را انجام نمی دهد و همچنین بخشی از سیستم پولی ملی نیست. بانک فدرال آمریکا استفاده از اصطلاح  رمز توکن  را پیشنهاد می کند.

در مقاله ای که در روزنامه فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ منتشر شد، كارل لودویگ تیله، عضو هیئت اجرایی بانك فدرال آلمان، به سرمایه گذاران بیت کوین و سایر رمزارزها هشدار داد تا نسبت به خطرپذیری، نوسانات ارزش، هزینه و نیاز زیاد به استخراج، از میان دیگر نگرانی های مربوطه آگاه باشند. با این حال، او همچنین اشاره کرد که فناوری بلاک چین وعده ی وجود پتانسیل زیادی برای نوآوری های جدید را می دهد و به یک پروژه مشترک با گروه بورس سهام آلمان اشاره کرد که کاربرد و عملکرد فناوری بلاک چین را در تسویه معاملات اوراق بهادار بین بانکها آزمایش می کند.

3-آفریقا

جامائیکا

در گزارش مطبوعات جامائیکا، صادره در تاریخ ۵ فوریه ۲۰۱۸، بانک مرکزی این کشور به شهروندان جامائیکایی در ارتباط با استفاده از ارزهای مجازی (رمزارزها ) هشدار داد. در این گزارش از جانب بانک مرکزی جامائیکا عنوان شده است:

با عنایت به خطرات احتمالی استفاده از رمزارزها و نظر به نبود یک نهاد مرکزی ناظر بر بازارهای تجاری ارز دیجیتال و همچنین فقدان تمهیدات مقتضی در راستای حفاظت از حقوق مصرف کنندگان در بازارهای غیر متمرکز مالی، به شهروندان جامائیکایی در ارتباط با استفاده از ارزهای مجازی هشدار امنیتی داده می شود.

در این گزارش بانک مرکزی جامائیکا ضمن برشمردن مزایای استفاده از ارزهای مجازی و اذعان به تأثیر شایان توجه رمزارزها در توسعه شاخص های مالی، به شهروندان درباره خطرات احتمالی استفاده از ارزهای بدون پشتوانه هشدار داده است.
خطرات مالی مرتبط با رمزارزها که باید به دقت مورد توجه قرار گرفته شود به این شرح است:

  1. ارزهای مجازی به عنوان پول قانونی در کشور جامائیکا به رسمیت شناخته نمی شوند.
  2. بانک مرکزی جامائیکا به عنوان مرجع کلان مالی این کشور نسبت به صدور و یا پشتیبانی ارزهای مجازی اقدام نخواهد کرد.
  3. ارزهای مجازی واجد احراز شرایط ارزهای خارجی نیستند زیرا توسط یک مرجع کلان مالی خارجی صادر و یا پشتیبانی نمی شوند.
  4. بانک مرکزی جامائیکا قانون قضایی ویژه ای در ارتباط بارمزارزها وضع نکرده است. این بانک برنامه و یا طرح نظارتی ویژه ای در راستای چارچوب بندی و ایجاد مقررات در حیطه رمزارزها تدوین نکرده است.
  5. بانک مرکزی جامائیکا به هیچ یک از نهادهای مالی برای فعالیت در حیطه رمزارزها و ایجاد یک بستر ارز مجازی مجوز اعطا نکرده است.
  6. انجام معاملات رمزارز مانند خرید و فروشبیت کوین، می تواند زمینه ساز انجام فعالیت های مجرمانه مانند پولشویی و یا تأمین مالی گروه های تروریستی شود.

4-آمریکای شمالی

5-آمریکای جنوبی

6-استرالیا

Mostafa70D

Web Designer & Developer & networking specialist

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا