
این سایت هم مثل سایت بورس و فرابورس یکی از سایتهای بازار سرمایه ایران می باشد. سایت کدال بعنوان اصلی ترین شرکت جهت دریافت اطلاعات شرکت های بورسی استفاده می شود. شرکت های پذیرفته شده در سازمان بورس موظف هستند اطلاعات خود را به طور منظم در بازه های زمانی تعیین شده به سازمان بورس ارسال نمایند. این اطلاعات پس از تایید سازمان بورس روی سایت کدال قرار می گیرند و تمامی افراد می توانند ازاطلاعات این سایت جهت خرید وفروش سهام استفاده کنند. در ادامه به بررسی بیشتر سایت کدال می پردازیم.
فهرست مطالب
سایت کدال
کدال در واقع مخفف عبارت انگلیسی Comprehensive Database Of All Listed Companies بوده که به معنای سامانه یا پایگاه اطلاعات جامع شرکتهای پذیرفته شده(فهرست شده در بورس) است.
هدف از راه اندازی این سامانه الکترونیکی در بازارهای مالی، روشن نمودن وضعیت ناشران بورس ، کمک به سرعت گرفتن انتشار اطلاعیه هاو استفاده همه مردم از گزارشات آن ها است که شفافیت بیشتر این بازار مهم اقتصادی را فراهم می آورد.
سایت کدال www.codal.ir بعنوان اصلی ترین شرکت جهت دریافت اطلاعات شرکت های بورسی استفاده می شود. شرکت های پذیرفته شده در سازمان بورس موظف هستند اطلاعات خود را به طور منظم در بازه های زمانی تعیین شده به سازمان بورس ارسال نمایند. این اطلاعات پس از تایید سازمان بورس روی سایت کدال قرار می گیرند و تمامی افراد می توانند از اطلاعات این سایت جهت خرید و فروش سهام استفاده کنند. این اطلاعات شامل پیش بینی سود توسط شرکتها، صورت مالی میان دوره اطلاعات درمورد افزایش سرمایه، شفاف سازی شرکتها و تمامی اطلاعاتی که شرکتها موظف هستند برای ارائه اطلاعات از این سایت استفاده می کنند.

همانطور که هنگام ورود به این سایت مشخص است آخرین اطلاعیه ها درمورد شرکتهای بورسی به ترتیب تاریخ از بالا به پایین نمایش داده می شود.
اگربخواهیم اطلاعیه های مربوط به یک نماد خاص را مشاهده کنیم. کافیست روی گزینه جستجوی اطلاعیه ها کلیک کرده ودر قسمت نماد، نماد مورد نظر را تایپ کرده و دکمه جستجو اطلاعیه را کلیک کنیم. تمامی اطلاعیه های مربوط به شرکت مورد نظر به ترتیب تاریخ نمایش داده خواهد .
بررسی یک نماد بورسی:
بعنوان مثال نماد خبهمن مورد جستجو قرار گرفت و تمامی اطلاعیه های مربوط به این نماد دراین سایت نمایش داده شد.

این اطلاعات را همچنان که در ستون ها نیز قابل مشاهده است می توان به شکل PDF و اکسل را دریافت نمود . همچنین چنانچه دارای پیوست باشد می توان پیوست آن را نیز از ستون پیوست مشاهده نمود.
از این اطلاعات می توان در قسمت تحلیل بنیادی که بسیار مهم می باشد می توان استفاده کرد. می توان گفت اغلب نوسانات قیمت سهام را میتوان در رویدادها و اخبار داخل شرکت جستجوکرد. با تحلیل اخبار و اعداد و رقمهای ثبت شده در گزارشهای دورهای شرکتها میتوان احتمال جلوگیری از زیان و افزایش بازدهی سرمایه را افزایش داد.
درستون آخر اطلاعیه هایی منتشر می شود که شرکتهای مشاور معتبر بورسی از این طریق از این اطلاعیه ها تحلیل سهم ها راانجام داده ودر سایت های دیگری منتشر می کنن
مرکزپردازش اطلاعات مالی ایران
سایت فیپیران www.fipiran.com دارای اطلاعاتی مثل تحلیلهای سهام و مقایسه آنها با هم میباشد. مرکزپردازش اطلاعات مالی ایران مربوط به شرکت مدیریت فناوری بورس تهران میباشد. برای مقایسه تحلیل سهامها با یک دیگر، ترازنامه شرکتهای بورسی، مقایسه سود و زیان شرکتها و … سایتهای کمی وجود دارد. ولی در این سایت، شما دسترسی به همه این اطلاعات را دارید و می توانید از آنها استفاده کنید.

صندوقهای سرمایهگذاری فیپیران:
این بخش ازسایت فیپیران مهمترین و پرکابردترین قسمت سایت است که اطلاعات کامل ودقیقی را از صندوقهای سرمایهگذاری رابه کسانی که می خواهند در این بخش سرمایهگذاران می دهد.
- در قسمت لیست صندوقها، تمامی صندوقهای فعال که دربازار سرمایه وجود دارند. نوع صندوق، کل ارزش دارایی های صندوق، نحوه سرمایهگذاری، دوره تقسیم سود، ضامن نقد شوندگی، تاریخ شروع فعالیت، مدیرانی که سرمایهگذاری کرده اند و بازده عملکرد یک ساله را نشان می دهد.
- در بخش مقایسه صندوقها، اطلاعات تکمیل تری از صندوقها را در اختیار سرمایهگذار قرار میدهد تا از آنها استفاده کند. مطالب قسمت میانگین بازده مربوط به بازده هفتگی،سه ماهه، شش ماهه، بازدهی سالانه و بازدهی از ابتدای فعالیت صندوق می باشد.
- درجه بندی عملکرد و گزارش ماهانه صندوق ها ازجمله زیر مجموعههای صندوق ها میباشند که از اطلاعات کامل تری برخوردار می باشد. جهت سرمایهگذارمی توان ار آن استفاده کرد.
- در قسمت انواع صندوقها اسامی همه صندوقها که شامل اوراق بهادار با درآمد ثابت، در اوراق بهادار مبتنی بر سپرده کالایی، در سهام مختلط، اختصاصی بازار گردانی، جسورانه، پروژهای، زمین و ساختمان، خصوصی، صندوق در صندوق، املاک و مستغلات همراه با اطلاعات آنها را آورده است. می توان جهت سرمایع گذاری از آنها استفاده کرد. صندوقهای سرمایهگذاری مشترک که دارای بیشترین تعداد نماد می باشد. همچنین بالاترین ارزش معاملات را دارند مشتمل بر سه صندوق در سهام، درآمد ثابت و مختلط میباشند. در ادامه مبحث اطلاعات جامع تری راجع به این صندوق ها بیان خواهد شد .

باکلیک برروی مشاهده درصفحه اصلی لیست صندوق های سرمایه گذاری همانند شکل بالا نشان داده می شود.با کلیک کردن روی هر صندوق اطلاعات کامل و جامعی مانند شکل پایین جهت استفاده نشان داده می شود.

صندوقهای با درآمد ثابت:
این بخش شامل اسامی همه صندوقهای با درآمد ثابت در بورس می باشد. اساس کار صندوقها به این ترتیب می باشد که مدیران صندوق یک سری پولهای خرد و کلان را جمع کرده و تشکیل یک سبد دارایی میدهند. شامل سهام کم ریسک، سهام پرریسک، طلا محور، سپرده بانکی، اوراق مشارکت و سایر داراییها میباشد که نسبت این سهام در سبد یکسان نیست. با کلیک کردن بر روی صندوقی که قصد سرمایه گذاری دارید میتوانید داراییهای آن صندوق را مشاهده وتصمیم گیری کنید.
در این صندوقها باتوجه به اینکه بیشتر سرمایهگذاری این صندوقها در بخش بانکی میباشد. در نتیجه ریسک سرمایهگذاری بسیار کمی را خواهد داشت و سودی در حد سود بانکی را در اختیار سهامداران خود قرار میدهد. سایت فیپیران اطلاعاتی را ازجمله نوع صندوق، شیوه سرمایهگذاری، اندازه صندوق، دوره تقسیم سود، قیمت صدور واحد، قیمت ابطال واحد خالص ارزش دارایی، بازدهی سالانه، ضمانت نقد شوندگی و درجه عملکرد یک ساله صندوق را ارئه می دهد.
صندوقهای در سهام:
سرمایه گذارانی که بهدنبال ریسک بسیار زیاد و سود بیشتری می باشند. میتوانند در سایت فیپیران قسمت صندوقهای در سهام را انتخاب کنند. بیشتر داراییهای این صندوق در بورس میباشد که برای خرید سهام کم ریسک، پرریسک، کوتاه مدت و بلندمدت استفاده میشود و یک سبد سرمایهگذاری را ایجاد می نماید. سرمایهگذاران با خریدن واحدهای این صندوق بعنوان سهامدار آن تلقی خواهند شد. با انتخاب نماد هرکدام از صندوقهای مور دنظر، تمام اطلاعات موجود در آن صندوق در سایت فیپیران نمایش داده میشود.
صندوقهای مختلط :
سهام این صندوقها شامل صندوقهای درسهام وصندوقهای با درآمد ثابت میباشد. بههمین علت ریسک آن بیشتر از صندوقهای بادرآمد ثابت و کمتر از صندوقهای در سهام میباشد. با انتخاب این صندوق و سپس نماد مورد نظر، میتوانید تمامی اطلاعات مربوط به صندوق را در سایت فیپیران نشان داده می شود.
سایت بورس انرژی ایران
با توجه به این که در ایران منابع انرژی بسیاری از جمله نفت و گاز وجود دارد و همچنین جزء بزرگترین تولیدکنندهها در این حوزه محسوب میشود، ایجاد بازاری برای شفافسازی قیمتها و عرضه این نوع محصولات باید وجود داشته باشد.
تاریخچه بورس انرژِی
قانون معاملات بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران سال ۱۳۸۴ درمجلس شورای اسلامی تصویب شد و شرکت بورس انرژی راه اندازی گردید. شرکت بورس انرژی ایران www.irenex.ir برای انجام معاملات نفت فی ما بین وزارتخانههای نفت و اقتصاد بوجود آمد. در سال ۱۳۸۶، امکان معاملات فرآوردههای نفتی و پتروشیمی در بازار سرمایه فراهم گردید. همچنین با توجه به وجود زیرساختهای لازم در صنعت برق کشور، راهاندازی بورس برق نیز بیش از پیش احساس میشد. به این گونه بود که شورای عالی بورس و اوراق بهادار ایران در سال ۱۳۹۰، اقدام به راهاندازی بورس نفت و برق کرد. در نتیجه شرکت بورس انرژی در سال ۱۳۹۱ در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری ثبت شد.

بورس انرژی چیست؟
می توان گفت بورس انرژی درواقع نوعی از بورس کالا است که در آن می توان به معاملات حاملهای انرژی مانند نفت، گاز، برق، … و اوراق بهادار مبتنی بر این کالاها پرداخت. در این بازار، خریداران و فروشندگان در بورس انرژی به خرید وفروش میپردازند تا در محیطی کاملا رقابتی، قیمتهای حاملهای انرژی به تعادل برسد. وظیفه سازمانی بورس انرژی، ایجاد بازاری شفاف، کارآمد، با نقدشوندگی و رقابتپذیری بالا و رفع انحصار و کشف قیمت حاملهای انرژی می باشد. طراحی ابزارها و محصولات جدید در بازار، ارزشآفرینی و تامین منافع سهامداران، ارتقای جایگاه و کارکردهای بورس انرژی برای سهامداران و به کارگیری روش های موثر برای سلامت بازاراز جمله هدف های مهم سازمان بورس انرژی ایران می باشد.
مسائل با اهمیت درباره سازمان بورس انرژی
- امروزه در بازار فیزیکی تنها محصول متانول برای خرید دارای سهمیه می باشد.
- در نظر داشته باشید که عرضه ها در بازار فیزیکی بورس انرژی ترتیب خاصی ندارد و در واقع می توان گفت که در بورس انرژی هیچ نظم یا ترتیبی برای عرضه ها دیده نمی شود.
- در بورس انرژی ایران عرضه کنندگان در بخش بازار فیزیکی شامل پالایشگاه ها و پتروشیمی ها و همچنین نیروگاه های کشور که به شبکه سراسری متصل هستند. همچنین در بازار مشتقه بورس انرژی هر کدام از این عرضه کنندگان جهت تامین سرمایه می توانند اوراق خود را به صورت سلف چاپ و به فروش برسانند.
جمع بندی:
دراین مبحث آموختیم که سایت کدال بعنوان اصلی ترین شرکت جهت دریافت اطلاعات شرکتهای بورسی استفاده می شود. شرکت های پذیرفته شده در سازمان بورس موظف هستند اطلاعات خود را به طور منظم در بازه های زمانی تعیین شده به سازمان بورس ارسال نمایند.
در ادامه به معرفی سایت فیپیران پرداختیم. مشخص شد این سایت دارای اطلاعاتی مثل تحلیلهای سهام و مقایسه آنها با هم میباشد. همچنین برای مقایسه تحلیل سهامها با یک دیگر، ترازنامه شرکتهای بورسی، مقایسه سود و زیان شرکتها و … شما می توانید از این اطلاعات استفاده کنید.
در انتها بورس انرژی بررسی و بیان شد. در واقع این بازار نوعی از بورس کالا است که در آن می توان به معاملات حاملهای انرژی مانند نفت، گاز، برق، … و اوراق بهادار پرداخت. در این بازار، خریداران و فروشندگان به خرید و فروش میپردازند تا در محیطی کاملا رقابتی، قیمتهای حاملهای انرژی به تعادل برسد.