مقایسه صرافی ها

این روزها که بازار ارزهای دیجیتالی به شدت غوغا به پا کرده و در هر محفلی سخن از بیت کوین و صعود های آن است، افراد خواستار ورود به بازار کریپتوکارنسی هستند و یکی از راه های مطمئن برای وارد شدن و معامله ایمن، صرافی ارزهای دیجیتالی است. در حال حاضر برای ما ایرانیان دو نوع صرافی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال وجود دارد که شامل صرافی های ایرانی ( داخلی ) و صرافی های خارجی می شود. برای افراد جای سوال است که صرافی ایرانی بهتر است یا صرافی خارجی؟ اما لازمه تشخیص اینکه کدام نوع از صرافی ها بهتر می باشند، نیازمند برسی عواملی میباشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
برای معامله ارز دیجیتال در صرافی ایرانی ثبت نام کنیم یا در صرافی خارجی؟
همانطور که بیان شد یکی از موضوعات مهم در بحث خرید و فروش ارز های دیجیتال، انتخاب صرافی مناسب برای این فرایند است. صرافی که شما انتخاب می کنید باید از جنبه های مختلف بتواند نیاز شما را بر آورده کرده و برایتان مفید واقع شود. یکی از سوالات و انتخابات سخت در هنگام تصمیم ورود به بازار رمز ارزها انتخاب بین صرافی های ایرانی و خارجی است؛ برای افراد دشوار است که بین صرافی داخلی یا خارجی انتخاب نمایند. برخی عوامل مهم در انتخاب صرافی که می تواند به شما کمک کند بین این دو گزینه ( صرافی خارجی یا ایرانی ) انتخاب بهتری داشته باشید را برایتان بیان می کنیم.
تحریم ها و ارائه خدمات
یکی از گزینه های اصلی که باید در انتخاب صرافی به آن توجه داشته باشید این است که آیا صرافی انتخاب شما برایتان خدمات خود را ارائه می دهد یا خیر؟ برای مثال اگر در یک صرافی خارجی مانند صرافی بایننس ثبت نام کنید، در آن لحظه که متوجه شود شما ایرانی هستید حساب شما را بلوکه می کند. چگونگی شناسایی می تواند از روش های مختلف مانند IP یا صحبت با پشتیبانی و… باشد. اما اگر یک صرافی با وجود تحریم های موجود به ما ایرانی ها خدمات دهد هم سوال می شود که چرا؟ چرا یک صرافی باید خلاف قوانین جهانی عمل نموده و به ایرانیان خدمات ارائه دهد؟ که خود جای ابهام و بحث بسیاری دارد. اما صرافی های داخلی به شکل کامل به کاربران داخل ایران خدمات خود را ارائه می دهند و با پشتیبانی حرفه ای خود رضایت کاربران خود را بدست آورده اند.
آپشن ها و خدمات ارائه شده توسط صرافی
مهم ترین دلیل برای انتخاب یک صرافی بدون توجه به اینکه ایرانی باشد یا خارجی، خدماتی هست که به کاربران خود ارائه می دهد. برای مثال بسیاری از کاربران به دنبال معاملات فیوچرز و اهرم دار می باشند، خدماتی که صرافی های ایرانی در حال حاضر به کاربران خود ارائه نمی دهند و این دلیلی بر برتری صرافی های خارجی بر صرافی های داخلی است. علاوه بر آن تعداد ارزهای دیجیتال یا شبکه های مختلفی که یک صرافی از آنها پشتیبانی می کند نیز میتواند مفید باشد.
تفاوت پشتیبانی در صرافی های داخلی و خارجی
زمانی که بحث پشتیبانی به میان می آید، افراد سردرگم می شوند. با خود فکر می کنند مگر پشتیبانی به چه دردی می خورد؟ فکرش را بکنید که در یک روز آرام ناگهان پیغامی مبنی بر وارد شدن یک شخص به حساب شما دریافت کنید. مسلما بسیار نگران کننده می باشد و ممکن است فردی که وارد حساب شما شده است، قصد پولشویی با نام شما را داشته باشد. به همین دلیل مهم ترین کاری که باید انجام دهید، تماس با پشتیبانی است. اگر پشتیبانی شما ایرانی بوده و فارسی زبان باشد به راحتی می توانید به او توضیح دهید و حساب شما را به حالت تعلیق در بیاورند تا اقدام به تغییر رمز و اطلاعات حساب کاربری خود نمایید. اما اگر پشتیبانی خارجی باشد این کار برای شما بسیار دشوار خواهد بود.
این مورد صرفا به مشکلات ناگهانی ختم نمی شود و ممکن است شما روش کار با یک قسمت از صرافی را بلد نباشید، اینجاست که با پیام دادن به پشتیبانی راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار می دهند.
واریز و برداشت ریالی
اگر صرافی انتخابی شما صرافی ایرانی باشد، به راحتی می توانید که واریز و برداشت ریالی خود را از طریق درگاه های بانکی انجام دهید؛ اما اگر در صرافی خارجی فعالیت نمایید باید در نظر داشته باشید که برای شارژ حساب کاربری خود نیاز به یک صرافی واسط داخلی دارید تا اقدام به شارژ حساب خود نموده و بعد از خرید ارز دیجیتال و انتقال آن به صرافی خارجی، دیگر رمز ارزهای موجود در آن صرافی را خریداری نمایید و از خدمات آن بهره ببرید.
چرا باید برای خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی ایرانی معامله کنیم؟
همانطور که بیان شد، معامله در صرافی های داخلی و ایرانی شما را از نظر پیگرد قانونی در صورت بوجود آمدن مشکل، واریز و برداشت ریالی، تیم پشتیبانی قوی و سایر موارد موجود مورد پوشش قرار می دهد و دیگر خیال پولشویی صرافی از ذهنتان تقریبا پاک می شود. علاوه بر آن اگر شما در صرافی کوچیک ترین مشکل یا تخلفی مشاهده کردید، به راحتی می توانید با مراجعه به مراجع قانونی آن را پیگیری نمایید.
چرا باید برای خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی خارجی معامله کنیم؟
یکی از مزیت های صرافی های خارجی که اکثر کاربران به آن توجه می کنند، خدماتی است که به کاربران خود ارائه می دهند. برای مثال این صرافی ها معاملات اهرم دار و فیوچرز و یا قرارداد های آتی را برای کاربران خود آماده ساخته اند. علاوه بر آن تعداد ارز های دیجیتالی نیز که در این صرافی ها پوشش داده می شود نیز تاثیر بسزایی دارد. اما در استفاده از این صرافی ها حتما از IP ثابت کشور های مناسب استفاده نمایید تا حساب شما بلاک نشود.
چه صرافی هایی نیاز به احراز هویت ندارند؟
شاید برایتان سوال شود که چه صرافی هایی نیاز به احراز هویت ندارند؟ در جواب به این سوال باید پاسخ داد که برخی از صرافی های خارجی نیاز به احراز هویت ندارند. مانند صرافی کوینکس و صرافی کوکوین که شما می توانید تا سقف یک مبلغی، بدون احراز هویت به ترید و معامله بپردازید. همچنین برای فعالیت در برخی صرافی های غیر متمرکز مانند یونی سواپ و پنکیک سواپ شما نیاز به احراز هویت نخواهید داشت.
انتخاب صرافی یکی از مهم ترین بخش های وارد شدن به بازار ارزهای دیجیتال است؛ اینکه صرافی شما از چه رمز ارزهایی پشتیبانی می کند نیز مسئله مهمی است. برای مثال در اواخر مهر ماه که پروژه های متاورس مانند ارز دیجیتال MANA معروف و محبوب شدند، افراد زیادی به دنبال خرید این ارز دیجیتال بودند که تعداد زیادی از صرافی ها از آن پشتیبانی نمی کردند. علی رغم موارد مذکور، کندل شناسی نیز می تواند کمک بسزایی در معاملات شما نماید.
چگونه یک صرافی داخلی خوب را انتخاب کنیم؟
انتخاب صرافی از مراحل مهم در ورود به دنیای ارزهای دیجیتال است. در این راستا باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- پشتیبانی صرافی موردنظر در چه سطحی است.
- اعتبار و سابقه صرافی در بازار ارزهای دیجیتال را بررسی کنید.
- کارمزدها و نحوه قیمتگذاریها در صرافی موردنظر چگونه است.
- صرافی موردنظر چه تعداد کاربر فعال دارد و حجم معاملات آن چقدر است.
- بررسی کنید که آدرس صرافی در لیست اسکم و کلاهبرداری نباشد.
- سرمایهگذاران صرافی چه کسانی هستند و چقدر سرمایه در حال گردش است.
- تحقیق کنید که چه تیمی پشت این صرافی وجود دارد و وضعیت استفاده از تکنولوژی به وسیله صرافی چگونه است.
- از سرمایهگذاران و کاربران صرافی موردنظر در مورد صرافی سؤال کنید و بررسی کنید که صرافی سابقه معتبری دارد یا خیر.
- سایت، بلاگ و شبکههای اجتماعی صرافی را بررسی کنید؛ اطمینان یابید که این صرافی فعال است و برای کسب و کار خود هزینه میکند.
تفاوت صرافیهای داخلی در چیست؟
در حوزه ارزهای دیجیتال دو نوع صرافی وجود دارد. دستهای از صرافیها به صورت مستقیم ارزهای دیجیتال را به شما میفروشند و در ازای آن پول فیات مثل ریال یا دلار دریافت میکنند. در این صرافیها قیمت خرید یا فروش ارز دیجیتال به دست خود صرافی تعیین میشود. (صرافی فروشگاهی )
در مقابل، نوع دیگری از صرافیها وجود دارد که خریدار و فروشنده ارزهای دیجیتال را به هم وصل و به عنوان یک واسطه عمل میکند. در این صرافیها قیمت ارزهای دیجیتال به دست خود خریدار و فروشنده تعیین میشود. (صرافی بازارمعاملاتی )
علت تفاوت قیمت رمزارز در صرافی های مختلف
دلایل متعددی وجود دارد که منجر به تفاوت قیمت یک ارز دیجیتال در صرافی های مختلف، می شود. در واقع یک ارز دیجیتال در یک صرافی ممکن است قیمتی بالاتر یا پایین تر از سایر صرافی ها داشته باشند. در ادامه ۵ مورد از عوامل تاثیر گذار بر این تفاوت ها ذکر شده است.
۱-غیرمتمرکز بودن رمزارزها
یکی از دلایل تفاوت قیمت رمز ارزها در صرافی های مختلف، ساختار غیرمتمرکز آنها می باشد. در واقع این تفاوت قیمت رمز ارزها در صرافی های مختلف، ارتباطی به نوع ارز دیجیتال ندارد و فقط مربوط به ساختار غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال می باشند، بنابراین این تفاوت قیمت شامل همه ارزهای دیجیتال می باشد. از آن جایی که دولت ها و نهادهای مختلف، کنترلی بر روی ارزهای دیجیتال ندارند، بنابراین دلار نمی تواند مبنای قیمت گذاری ارزهای دیجیتال باشد.
اگر چه غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال باعث می شود که قیمت این دارایی ها در صرافی های مختلف، با هم تفاوت داشته باشد اما مزایای بسیار زیادی برای ارزهای دیجیتال دارد که عبارتند از: در امان ماندن از خطر هک شدن، کاهش هزینه های نقل و انتقالات، افزایش اعتماد در معاملات، عدم تاثیر پذیری از تورم و کاهش ارزش پول و انجام مبادلات و معاملات به صورت آزاد و بین المللی.
۲-عدم وجود استانداردهای جهانی
قیمت گذاری ارزهای دیجیتال صرفا بر مبنای میزان عرضه و تقاضای کاربران صورت می گیرد و هیچ استاندارد جهانی وجود ندارد که بر روی این قیمت گذاری ها تاثیر بگذارد و آنها را کنترل و مدیریت کند. بنابراین چون هیچ مرجع جهانی، قیمت گذاری ارزهای دیجیتال را بر عهده ندارد و قیمت گذاری ها صرفا براساس حجم عرضه و تقاضا صورت می گیرد، قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی های مختلف یکسان نمی باشد و تفاوت های جزئی و یا بزرگی با هم خواهند داشت.
۳-تعیین قیمت بر مبنای میزان عرضه و تقاضا
یکی دیگر از دلایل تفاوت قیمت رمز ارزها در صرافی های مختلف، عرضه و تقاضا است. در بازار ارزهای دیجیتال، اگر میزان عرضه یک رمز ارزی محدود باشد، و تقاضا برای آن افزایش پیدا کند در نتیجه قیمت این رمز ارز نیز روند صعودی پیدا می کند. در صورتی که عرضه یک رمز ارز زیاد باشد، میزان تقاضا و به تبع قیمت آن نیز کاهش می یابد. این اصل در تمامی ارزهای دیجیتال صدق می کند و قیمت ارزهای دیجیتال را تعیین می کند. از آن جایی که میزان عرضه یک ارز دیجیتال در صرافی های مختلف، یکسان نمی باشد، بنابراین باعث تفاوت در قیمت ارزهای دیجیتال، در صرافی های گوناگون می شود.
۴-تعیین قیمت براساس موجودی
صرافی ها بر مبنای میزان ارز دیجیتالی که موجود دارند، تاثیر گذاری بیشتری بر قیمت یک ارز دیجیتال خواهند داشت. به عبارتی دیگر صرافی ها بر مبنای نقدینگی و یا موجودی خود، ارزش ارزهای دیجیتال را اعلام می کنند و براساس آن می توانند میزان عرضه و تقاضا را مشخص کنند و سپس ارز دیجیتال را مدیریت کنند.
۵-محدودیت ها و مسائل قانونی
قوانین مختلف دولت ها، باعث می شود یک ارز دیجیتال قیمت های مختلفی را در صرافی های متعدد داشته باشد. برای مثال کشوری که قوانین سخت گیرانه ای در رابطه با دارایی ها و مالیات داشته باشد، باعث می شود که مخفی کردن میزان دقیق دارایی ها از طریق ارزهای دیجیتال توسط افراد جامعه، افزایش پیدا کند. با افزایش میزان تقاضا برای خرید ارزهای دیجیتال، قیمت ارزهای دیجیتال در صرافی ها نیز افزایش پیدا می کند. در صورتی که کشوری قوانین مثبتی برای ارزهای دیجیتال وضع کند و موافق این بازار باشد، تاثیرات مثبتی بر روی ارزش ارزهای دیجیتال خواهد گذاشت و بر عکس. از جمله کشورهای موافق با ارزهای دیجیتال می توان به آمریکا، کانادا، فنلاند، هلند، سوئد، کره جنوبی و دانمارک اشاره کرد. در این میان نیز کشورهای هستند که همچنان مخالف سر سخت بازار ارزهای دیجیتال می باشند، مانند: چین، نپال، ویتنام، روسیه، ترکیه، مصر و اکوادور.
صرافی های برتر
کاربران پیش از انتخاب یک صرافی باید ضمن بررسی میزان اعتبار و حجم معاملات بازار صرافی، کارمزدها و نحوه قیمت گذاری در صرافی را نیز بررسی کنند. از جمله صرافی های معتبر در حوزه ارزهای دیجیتال می توان به صرافی بایننس، صرافی کوکوین، صرافی Huobi Global و صرافی FTX اشاره کرد.
بررسی ها نشان می دهد که هر چه یک صرافی بزرگ تر باشد، حجم معاملات بیشتری داشته باشد و تعداد کاربران فعال آن زیاد باشد، قیمت های واقع بینانه تری را ارائه می دهد و برای انجام مبادلات ارزهای دیجیتال گزینه مناسب تری می باشند.
به صورت خلاصه می توان گفت که قیمت گذاری ارزهای دیجیتال، قاعده مشخصی ندارد و فقط میزان عرضه و تقاضا و شرایط بازار، تعیین کننده قیمت های ارز دیجیتال می باشد. بنابراین تشخیص قیمت واقعی یک ارز دیجیتال برای کاربران این حوزه، پیچیدگی و چالش هایی را به همراه دارد و نمی توان براساس رشد ارزش دلار، قیمت آن را تخمین زد. کاربران می توانند با شناخت ارزهای دیجیتال برتر، پیگیری مستمر نرخ استیبل کوین ها و ارزهای فیات و نظرات متخصصان و افراد مشهور بازار ارزهای دیجیتال، از قیمت رمز ارزها اطلاع پیدا کنند.
کارمزد رمزارزها در صرافیها
برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال عوامل زیادی هستند که باید آنها را در نظر داشته باشید. یکی از این موارد بهویژه برای تریدرها میزان کارمزد است. کارمزدهای بالا گاهی باعث میشود که یک پلتفرم کاربران زیادی را از دست بدهد و از طرفی کارمزدهای پایین میتواند کاربران زیادی را جذب کند. در این مقاله در ابتدا نگاه دقیقی به انواع کارمزد در ارزهای دیجیتال داریم. سپس صرافی های ارزدیجیتال مختلف و ارزهای مختلف از نظر کارمزد با یکدیگر مقایسه میشوند پس تا انتها همراه ما باشید.
بررسی انواع کارمزد در رمزارزها
بهطورکلی در دنیای ارزهای دیجیتال دو نوع هزینه تراکنش وجود دارد که شامل
1-کارمزد شبکه بلاک چین
منظور از کارمزد بلاک چین هزینهای است که شبکه یک رمزارز برای انجام تراکنشهای دریافت و ارسال مقداری از ان رمزارز کسر میکند. این کارمزد در همه پلتفرمها یک حداقل دارد که توسط توسعهدهندگان آن ارز تعیین شده است. برای مثال در شبکه ویچین برای هر تراکنش باید ۲۰ وت (VET) بپردازید. این هزینه توسط خود شبکه بهصورت خودکار کسر میشود و بعداً دوباره استفاده میشود.
2-کارمزد صرافی
کارمزد دیگری که پرداخت میکنید برای خریدوفروش و حتی گاهی دریافت و ارسال ارز است. این کارمزد توسط صرافی در ازای خدماتی که به شما ارائه میکند کسر میشود. برای مثال تصور کنید که شما میخواهید ۲ عدد کوین که ارزش هرکدام ۲۰ دلار است خریداری کنید. حال ۴۰ دلار سفارش خرید قرار میدهید اما متوجه میشوید که بهجای ۲ کوین تعداد ۱.۹۸ کوین دریافت میکنید. این هزینه اضافی توسط صرافی کسر شده است و هر صرافی مبلغ و قوانین مشخصی برای آن دارد.
تفاوت قیمت بین maker و taker دلیل اصلی کسر این کارمزد است. میکر یا بازارساز شخصی است که یک سفارش خرید یا فروش با قیمت مشخصی قرار میدهد. اگر شخص دیگری وجود داشته باشد که سفارش را بپذیرد بهعنوان تیکر یا سفارش بردار شناخته میشود. در این فرایند یک نفر همه شرایط را مشخص کرده و دیگری آن را پذیرفته است. این کار بر اساس روشهای مختلف سفارش گذاری مانند سفارش محدود (Limit Order) یا سفارش بازار (Market Order ) انجام میشود.
کارمزد صرافی های ارزدیجیتال (هنگام معامله)
دومین موردی که در انواع صرافی های ارزهای دیجیتال بررسی میکنیم کارمزد صرافی است. قبلاً درباره ماهیت کارمزد در صرافیها توضیح داده شد و اکنون صرافیهای مختلف را از نظر کارمزد با یکدیگر مقایسه میکنیم. برای سادهتر شدن مقایسه، صرافیهای داخلی با هم و صرافیهای خارجی با هم مقایسه شدهاند. در ابتدا نگاهی به صرافیهای خارجی داریم.
مقایسه کامزد صرافی های رمزارز ایرانی
نام صرافی ایرانی | کارمزد پس از ثبت نام |
نوبیتکس | ۰.۳۵ درصد |
والکس | ۰.۴ درصد |
رابین کش | ۰.۲ درصد |
اکسیر | ۰.۴ درصد |
بیتستان | ۱.۵ درصد |
اوکی اکسچنج | ۰.۲ درصد |
تبدیل | ۰.۴ درصد |
فینیکس | ۰.۳ درصد |
جیبتکس | ۰.۱۲ درصد |
نیک مارکت | ۰.۲۹ درصد |
آبان تتر | بسته به قیمت |
رابکس | بسته به قیمت |
رمزینکس | ۰.۳ درصد |
مقایسه کامزد صرافی های رمزارز خارجی
در جدول زیر بهترین صرافی های خارجی ارزدیجیتال مخصوص ایرانی ها لیست شده و مقدار کارمزد ها باهم مقایسه شده:
نام صرافی خارجی | کارمزد Taker | کارمزد Maker |
کوینکس | ۰.۲ | ۰.۲ |
کوکوین | ۰.۱ | ۰.۱ |
اوکی اکسچنج | ۰.۱ | ۰.۱ |
بایننس | ۰.۱ | ۰.۲ |
هوبی | ۰.۲ | ۰.۲ |
اف تی ایکس | ۰.۰۷ | ۰.۰۲ |
کوین بیس | ۰.۰۴ تا ۰.۵ | ۰ تا ۰.۵ |
بیت فینکس | ۰.۲ | ۰.۰۴ تا ۰.۱ |
کراکن | ۰.۲۶ | ۰.۱۶ |
کدام صرافی کمترین کارمزد را میگیرد؟
در بین صرافیهای خارجی FTX به طور متوسط کمترین کارمزد را دارد و بعد از آن کوکوین و اوکی اکسچنج قرار دارند. بیشترین کارمزد نیز متعلق به صرافی کوین بیس است. در بین گزینههای داخلی جیبتکس کمترین و بیستان بیشترین کارمزد را دارد.
کارمزد شبکه های بلاک چین (هنگام تراکنش )
یکی از انواع کارمزد در ارزهای دیجیتال کارمزد شبکه است. همانطور که گفته شد مقدار کارمزد انتقال در شبکههای مختلف با هم تفاوت دارد. از آن جا که این امکان وجود ندارد تا تمامی ارزهای موجود را بررسی کنیم مهمترین موارد موجود بررسی میشوند. هر شبکه یک پروتکل برای انتقال و هزینه دارد که با نام مشخصی شناخته میشود. برای مثال Erc20 پروتکل مربوط به شبکه بلاک چین اتریوم است. در ادامه مهمترین پروتکلهای موجود به همراه هزینه کارمزد هرکدام قرار داده شده است.
- BITCOIN (بیت کوین ): ۰.۰۰۰۴ کوین
- ERC20 (اتریوم ): ۰.۰۰۳ کوین
- BEP2 (بایننس کوین ): ۰.۰۰۱ کوین
- BEP20 (زنجیره هوشمند بایننس یا BSC ): زیر ۱ دلار
- TRC20 (ترون ): ۱ کوین
- CARDANO (کاردانو ): ۱ کوین
- SOLANA (سولانا ): ۰.۰۱ کوین
اتریوم و بیت کوین با وجود اینکه کسری از توکن را بهعنوان هزینه کسر میکنند اما هنوز هم هزینه زیادی دارند. این موضوع بهویژه برای اتریوم به یک مشکل تبدیل شده است و در حال حاضر بیشترین کارمزد را در میان بلاک چین ها دارد.
کدام شبکه کمترین کارمزد را هنگام تراکنش میگیرد؟
به نظر میرسد بهترین کارمزد برای گزینههایی مانند BEP20، ترون و کاردانو باشد. البته ازآنجاکه ترون و کاردانو ۱ توکن بهعنوان کارمزد کسر میکنند در آینده با بالارفتن قیمت این ارزها یا هر ارز دیگری که روی شبکه آنها راهاندازی شود ممکن است این هزینه زیاد باشد. BEP20 هزینه بسیار کمی دارد اما برای انتقال به کیف پول یا موارد دیگر اصلاً ایمن نیست و تنها برای نگهداری موقت روی زنجیره بایننس استفاده میشود.
متن سربرگ خود را وارد کنید
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
متن سربرگ خود را وارد کنید
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.