آموزشیروشهای کسب درآمد با ظهور رمزارز

دریافت وام

فهرست مطالب

چگونگی دریافت وام با رمزارز

در دنیای بانکداری و سازمان های سرمایه گذاری متمرکز، وام دهی همیشه با دردسرهای بسیاری مواجه بوده است. دردسرهایی همچون پیدا کردن ضامن و وثیقه تا محدودیت در مبلغ دریافتی و حوزۀ استفاده از وام . با رونق گرفتن بازار ارزهای دیجیتال و تمایل افراد به سرمایه گذاری در این بازار، سیستم وام دهی شکل جدیدی به خود گرفت. سیستم وام دهی ارز دیجیتال یا سیستم وام دهی کریپتو، یکی از بسترهای مناسب برای اعطای وام به سرمایه گذاران بدون محدودیت سازمان های سرمایه گذاری متمرکز می باشد.

در سیستم دیفای که یک سیستم غیرمتمرکز برای اعطای وام به شمار می‌رود، دیگر خبری از محدودیت های گذشته نیست و افراد قادرند به راحتی وام هایی با مبالغ مورد نیاز خود بدون محدودیتی در استفاده از آن، دریافت نمایند.

دلایل گرفتن وام با استفاده از ارز رمز ارز

همانطور که اطلاع دارید در سال های اخیر، افراد بسیاری اقدام به خرید رمزارز به قصد سرمایه گذاری در بازار ارزدیجیتال نموده اند. اما گاه بنا بر موقعیت های مختلف ممکن است این افراد نیاز به تبدیل سرمایۀ خود به ارز فیات و دست کشیدن از سرمایه گذاری در این بازار کنند. در این شرایط، بسیاری از افراد ترجیح می دهند به جای فروختن رمزارزهای خود و کناره گیری از دنیای سرمایه گذاری، از سیستم وام دهی کریپتو استفاده نمایند و بدون از دست دادن سرمایۀ خود، مبلغ مورد نیاز خود را تأمین کنند.

از طرف دیگر، بسیاری از افراد حاضر در بازار ارزهای دیجیتال ترجیح می دهند با اعطای وام به افرادی که تمایل به دریافت وام دارند، علاوه بر حفظ دارایی خود، از مسیر دریافت سود حاصل از اعطای وام، درآمدی کسب نمایند. درواقع می توان گفت

 سیستم وام دهی کریپتو یک بازار دو سر سود می باشد که هم وام دهنده از مزایای آن سود خواهد برد و هم وام گیرنده.

روش دریافت وام با استفاده از رمز ارز

برای دریافت وام در سیستم کریپتو، تنها کافی است مقداری از دارایی خود که می تواند بیت کوین، تتر، اتریوم و یا سایر رمزارزها باشد را نزد وام دهنده وثیقه بگذارید و از دارایی او استفاده نمایید. فرایند وام دهی کریپتو به صورت همتا به همتا یا P2P است و هیچ خبری از واسطه ها نیست.

در این سیستم ،معامله در بستر پتفرم های آنلاین وام دهی کریپتو بدون دخالت هیچگونه واسطه ای انجام می گیرد. پس تنها کافی است وام گیرنده و وام دهنده مبلغ مورد نیاز و مقدار سود را توافق نموده و در زمانی کوتاه اقدام به دریافت و اعطای وام نمایند.

اگر برای شما نیز این سؤال پیش آمده که واقعا چه تضمینی برای برگرداندن این مبلغ به وام دهنده وجود دارد؟ باید بگوییم که مقدار وثیقه ای که شما به وام دهنده خواهید داد، معمولا بسیار بیشتر از مبلغی می باشد که وام خواهید گرفت. البته این سرمایه در نزد وام دهنده بلوکه شده خواهد ماند و او حق استفاده از سرمایۀ شما را نخواهد داشت.ولی اگر شما از پرداخت سود و اصل رمزارزها سر باز بزنید، وثیقه در حساب وام دهنده باقی خواهد ماند و شما هیچگاه به سرمایۀ خود دست پیدا نخواهید کرد. بدیهی است در این شرایط، وام دهنده خیال آسوده ای بابت برگشتن سرمایۀ خود خواهد داشت.

مزایا و معایب دریافت وام از طریق رمز ارز

با این همه شاید بسیاری از افراد هنوز با مزایای وام از طریق ارز دیجیتال آشنایی نداشته باشند و همچنان تمایلی به دریافت وام با استفاده از سیستم کریپتو نداشته باشند. ولی این روش آنقدر مزایا دارد که افراد را قانع کند تا از این طریق اقدام به دریافت وام نمایند.

مزایای دریافت وام از طریق رمزارز

  1. وام رمزارز وامی کاربردی می باشد. به این معنی که برخلاف وامی که از سیستم های متمرکز دریافت می کنیم، لازم به مشخص کردن علت وام و فعالیت تنها در زمینۀ قید شده از وام نیست.
  2. وام گرفتن در سیستم کریپتو نیازمند سوابق و تراکنش های وام گیرنده نیست. بنابراین محدودیتی در دریافت مبلغ وام در این سیستم وجود ندارد و وام گیرنده می تواند هر مقداری که نیاز دارد وام دریافت نماید.
  3. روند مالیاتی در وام های کریپتویی با وام های بانکی متفاوت می باشد. در سیستم کریپتو، مبلغ وام دریافتی و سود دریافتی وام گیرنده در هیچ مرکز مالیاتی ثبت نمی گردد. پس؛ از قوانین مالیاتی موجود پیروی نمی‌ کند و وام گیرنده و وام دهنده مجبور به پرداخت مالیات با قوانین معمول نخواهند بود.
  4. سیستم کریپتو سیستمی جهانی می باشد. و وام گیرنده و وام دهنده در هر نقطه ای از جهان به معامله قادر به انجام معامله می باشند.
  5. قوانین موجود در سیستم وامداری کریپتو قوانینی منعطف دارد و برخلاف قوانین موجود در سیستم های متمرکز، قادر است بر اساس شرایط وام گیرنده و وام دهنده تغییر کند.

معایب دریافت وام از طریق رمزارز

هر سیستمی در کنار مزایا و ویژگی های مثبتی که دارد، به طور مطلق بی عیب و نقص نخواهد بود. سیستم کریپتو نیز در کنار مزایای بسیار زیاد خود، خالی از نقص نمی باشد

  1. بزرگترین مسأله ای که وام گیرندگان و وام دهندگان در وامدهی با استفاده از ارز دیجیتال با آن مواجه هستند، امکان خطا در کدهای نوشتاری قراردادهای هوشمندمی باشد. از آنجایی که معاملات سیستم کریپتو با استفاده از قراردادهای هوشمند انجام می گیرد، با کوچکترین خطا در کدهای نوشتاری این قرارداد، امکان دارد ضررهای جبران ناپذیری به سرمایۀ هردو سمت معامله وارد شود.
  2. از سوی دیگر، همچنان که گفته شد،مبلغ وثیقه برای اعطای وام چندین برابر مبلغ دریافتی می باشد. این قانون به علت نوسانات بازار ارز برای جلوگیری از ضرر به وام دهنده و وام گیرنده است. اما گاهی امکان دارد نوسانات بازار ارز به قدری زیاد باشد که باعث افت شدید ارزش رمزارزی گردد که به عنوان وثیقه نزد وام دهنده قرار گرفته است. در این شرایط سیستم، رمزارزها را به طور خودکار به حراج می گذارد تا از خسارت وام دهنده جلوگیری نماید.

انواع بستر های وام دهی رمزارز

در حال حاضر بستر های زیادی برای اعطای وام با استفاده از ارزهای دیجیتال وجود دارد که آن ها را در حالت کلی به دو دسته می توان تقسیم نمود:

1- سیستم متمرکز

موسساتی وجود دارند که بر اساس سیستم های متمرکز و با وضع قوانین خاص و متفاوت، اقدام به اعطای وام به درخواست کنندگان میکنند. این موسسات برای شرکت در پروژه های مختلف با استفاده از سیستم مارجین اقدام به ارائۀ چنین خدماتی به وام گیرندگان با استفاده از ارز دیجیتال می نمایند.

2- سیستم غیرمتمرکز (دیفای )(DMM )

بستر‌های وام‌دهی یا بازار‌های پولی غیرمتمرکز (DMM )، دو قابلیت اساسی را در دنیای بلاک چین فراهم می‌نمایند:

  1. به کاربران اجازه می‌دهند بدون نیاز به فروش ارزهای دیجیتال خود، این دارایی‌ها را وثیقه‌گذاری نموده و نقدینگی موردنیاز خود را وام دریافت نمایند
  2. امکان کسب درآمد غیرمستقیم از طریق وام‌دهی ارزهای دیجیتال را فراهم می‌ نمایند.

به‌بیان ساده، بستر‌های وام‌دهی غیرمتمرکز، به‌عنوان واسطه‌ای میان وام‌دهندگان و وام‌گیرندگان عمل می نمایند. این بستر‌ها دارایی‌های دیجیتال وام‌دهندگان را در استخر‌های نقدینگی جمع‌آوری نموده و به وام‌گیرندگانی که ارزهای دیجیتال خود را وثیقه‌گذاری کرده‌اند، قرض می‌دهند. وام‌گیرندگان برای آزادسازی وثیقه بهره وام خود را به بستر پرداخت نموده و وام‌دهندگان سود سپرده‌ گذاری خود را از بستر دریافت خواهند کرد.

بستر‌های وام‌دهی بدون نیاز به دخالت افراد و تنها از طریق قراردادهای هوشمند کار می‌کنند. کاربران با اتصال کیف پول‌های خود به بستر‌های وام‌دهی، قادرند دارایی‌های خود را در قراردادهای هوشمند قفل نموده  و از آن به‌عنوان وثیقه و یا تأمین نقدینگی استفاده نمایند.

پروتکل‌های وام‌دهی، میزان سود سالانه وام‌دهندگان (Supply APY ) و بهره سالانه وام‌گیرندگان (Borrow APY ) را به‌صورت خودکار و بر اساس نسبت عرضه و تقاضای هریک از بازارهای پولی، تعیین می‌کنند.

یک مسأله مهم دیگر پیرامون بستر‌های وام‌دهی، نسبت وام به وثیقه (loan-to-value ) یا LTV می باشد . از آنجا که قیمت ارزهای دیجیتال همواره در حال نوسان است، هریک از بستر‌های وام‌دهی نسبت TVL را به‌گونه‌ای تعیین می‌کنند که در صورت سقوط قیمت وثیقه، وام‌دهنده متحمل ضرر نشود. پس  منطقی خواهد بود که در این بستر‌ها، میزان وثیقه همیشه از وام دریافتی بیشتر باشد. با این حال، اگر نوسانات قیمت ،به‌حدی شدید باشد که ارزش وثیقه به زیر این نسبت کاهش یابد، قرارداد هوشمند به‌طور خودکار بخشی از وثیقه را به‌ فروش رسانده و کسری نقدینگی استخر‌های خود را جبران می نماید. در این شرایط اصطلاحاً وثیقه وام‌گیرنده لیکویید خواهد شد.

معرفی تعدادی از بستر‌های وام‌دهی دیفای

در ادامه، چند مورد از مهم‌ترین بستر‌های وام‌دهی غیرمتمرکز را معرفی نموده و نحوه کار با یکی از مشهورترین بستر‌ها را توضیح خواهیم داد.

 

1 -کامپوند فایننس (Compound Finance )


کامپوند فایننس (Compound Finance ) یکی از مشهورترین و موفق‌ترین پروتکل‌های وام‌دهی ایجاد‌شده بر روی بلاک چین اتریوم می باشد و در زمان نگارش این مقاله، با ۹.۲۴ میلیارد دلار سرمایه قفل ‌شده،‌ بالاترین جایگاه را در میان بستر‌های دیفای در اختیار دارد. پروتکل کامپوند نرخ بهره برای وام‌گیرندگان و تأمین‌کنندگان را به‌صورت مجزامشخص کرده و علاوه بر سود حاصل از سپرده‌گذاری دارایی‌ها، با توزیع توکن‌های حاکمیتی کامپ (COMP ) به کاربران خود (هم وام‌دهندگان و هم وام‌گیرندگان ) پاداش می‌دهد. دارندگان این توکن قادرند از حق حاکمیتی خود استفاده نموده و در تصمیم‌گیری‌های آینده این بستر مشارکت داشته باشند. 

دارایی‌های سپرده‌گذاری‌شده در استخر‌های نقدینگی کامپوند، با توکن‌های بومی این بستر موسوم به cToken نمایندگی می‌شوند. cTokenها، که با استاندارد ERC-20 بلاک چین اتریوم ایجاد شده‌اند، مالکیت بخشی از دارایی‌های موجود در استخر‌های دارایی کامپوند را نشان می‌دهند. دارندگان cTokenها هر زمان که بخواهند قادرند با ارائه این توکن‌ها، ارزهای دیجیتالی را که در استخر نقدینگی سپرده‌گذاری کرده‌اند آزاد نمایند.

روش کار با بستر کامپوند

در این بخش، چگونگی تأمین نقدینگی، وثیقه‌گذاری و همچنین دریافت و بازپرداخت وام در بستر کامپوند را آموزش می دهیم. این بستر در حال حاضر یکی از مطرح‌ترین بستر‌های وام‌دهی دیفای می باشد.

بستر کامپوند در زمان نگارش این مقاله از ۹ ارز دیجیتالBAT ،‌COMP ،DAI ،ETH ،UNI ،USDC ،USDT WBTC و ۰X پشتیبانی می نماید. بنابراین کاربران می‌توانند در تأمین نقدینگی هر یک از این ۹ ارز شرکت نموده و یا با وثیقه گذاری هر یک از آن‌ها (غیر از تتر )، دارایی‌های دیگر را وام بگیرند.

برای تأمین نقدینگی و کسب سود در بستر کامپوند، مراحل زیر را دنبال نمایید.

1-وارد اپلیکیشن کامپوند شوید.


نخست با استفاده از یک نرم‌افزار تغییر آی‌پی، آدرس آی پی خود را به یک کشور خارجی تغییر دهید چرا که  بستر کامپوند در آمریکا به ثبت رسیده و طبق مقررات و تحریم‌های این کشور، از ارائه سرویس به کاربران ایرانی (IP ایران ) خودداری می نماید. پس از تغییر آی‌پی، از آدرس app.compound.finance وارد اپلیکیشن کامپوند شوید. در هنگام کار با بستر کامپوند، لازم نیست نگران امنیت دارایی‌های خود باشید. چرا که دارایی‌های شما در کیف پول خودتان نگهداری شده و از طریق قرارداد هوشمند مدیریت می‌شود.

۲. کیف پول خود را به بستر کامپوند متصل کنید.


از سمت راست بالای صفحه، بر روی گزینه Connect wallet کلیک نموده و از میان گزینه‌های موجود، کیف پول مدنظر خود را انتخاب نمایید. برای این آموزش، ما از کیف پول متامسک استفاده نموده ایم. در نظر داشته باشید که برای پرداخت کارمزد عملیات در بستر کامپوند، باید مقداری اتر (ETH ) در کیف پول خود داشته باشید. همچنین قبل از شروع کار، توکن (یا توکن‌های ) موردنظر برای تأمین نقدینگی را به کیف پول خود واریز نمایید.

3- انتخاب توکن موردنظر برای سپرده‌گذاری (supply )


بعد از اتصال کیف پول، بازارهای عرضه (supply market ) و وام‌دهی (borrow market ) برای شما نشان داده می‌شود. از ستون مربوط به عرضه، قادرید تمامی ارزهای دیجیتال قابل سپرده‌گذاری را به‌همراه نرخ سود سالانه (APY ) هریک مشاهده نمایید. اکنون می‌توانید بر اساس میزان سود سالانه، توکن موردنظر برای سپرده‌گذاری را انتخاب نمایید.

بعد از کلیک بر روی توکن موردنظر، باید از طریق کیف پول خود، اتصال توکن‌ها به قرارداد هوشمند وام‌دهی را تأیید نمایید. این عملیات در یک تراکنش بلاک چینی انجام می گیرد و مستلزم پرداخت کارمزد شبکه می باشد.

4- توکن موردنظر را سپرده‌گذاری کنید.

پس از فعال‌سازی، یک‌بار دیگر بر روی توکن موردنظر کلیک نمایید تا کادر زیر باز شود.اکنون در قسمت تعیین ‌شده، تعداد توکن‌ها را وارد نموده و بر روی گزینه supply کلیک نمایید. در تصویر زیر، collateral factor ضریب وثیقه برای توکن مورد نظر را نشان می‌دهد. یعنی به طور مثال اگر بخواهید از توکن‌های ZRX به‌عنوان وثیقه دریافت وام استفاده نمایید، می‌توانید معادل ۶۰٪ از ارزش آن، وام دریافت نمایید. همچنین supply balance و borrow limit به ترتیب میزان سپرده فعلی شما از این توکن و حداکثر وام قابل‌دریافت را نشان می‌دهند که در حال حاضر مقدار آن صفر می باشد.

5- کنترل وضعیت

پس از طی مراحل فوق و تأیید تراکنش در کیف پول، توکن‌های شما در استخر نقدینگی کامپوند سپرده‌گذاری می شود و cTokenها، به نمایندگی از سهم دارایی و سود شما از استخر، به کیف پولتان واریز می گردد. با مراجعه به داشبورد حساب خود می‌توانید میزان کل سپرده، نرخ سود ترکیبی (مجموع سود همه ارزهای سپرده‌گذاری شده ) و تعداد توکن‌های comp به‌دست‌آمده را مشاهده نمایید. همچنین هر زمان که بخواهید، قادرید وارد قسمت withdraw شده و هر میزان از مبلغ سپرده‌گذاری‌شده خود را دریافت نمایید.

6-وثیقه‌کردن سپرده


تا اینجا یاد گرفتید که توکن‌های خود را در بستر کامپوند سپرده‌گذاری نموده و سود دریافت کنید. حال اگر بخواهید از سپرده خود برای دریافت وام استفاده نمایید، لازم است نخست آن را به وثیقه تبدیل نمایید. برای این کار، از منوی supply، ارزهایی که سپرده‌گذاری نموده اید را در حالت collateral قرار دهید.

با فعال‌سازی این گزینه، بار دیگر باید تراکنشی را از کیف پول خود انجام دهید. در اینجا توکن‌های شما در اختیار قرارداد هوشمند وام‌دهی قرار گرفته و از این به بعد، وثیقه وام دریافتی محسوب خواهند شد. در صورتی که ارزش بدهی شما از ظرفیت وام‌گیری بیشتر شود (که این اتفاق با سقوط قیمت ارز وثیقه‌شده رخ خواهد داد )، قرارداد هوشمند این اختیار را دارد که توکن‌های وثیقه را به‌فروش برساند. فروش دارایی‌های وثیقه تا جایی ادامه می‌یابد که نسبت وام به وثیقه مجدداً برقرار شود.

7- ارز موردنظر برای دریافت وام را انتخاب کنید.


از منوی Borrow Martkets ارز موردنظر خود برای دریافت وام را انتخاب نمایید. به‌ طور مثال در تصویر زیر، ما استیبل کوین USDC را انتخاب نموده ایم. دقت داشته باشید که استیبل‌کوین‌ها به دلیل تقاضای بیشتر کاربران، نرخ بهره بالاتری هم دارند.
با کلیک روی ارز موردنظر، وارد بخش Borrowمی شوید. در اینجا می‌توانید مبلغ وام را با توجه به سقف تعیین شده (کادر قرمز در تصویر پایین ) وارد نمایید. نوار نارنجی‌رنگ پایین تصویر، میزان ریسک دارایی‌های وثیقه شما را نشان می دهد. با تأیید این تراکنش در کیف پول، مبلغ وام به کیف پول شما واریز شده و می‌توانید آن را به هر آدرس دیگری منتقل کنید. همچنین هر زمان که بخواهید، می‌توانید از قسمت repay وام خود را تسویه نموده و وجه وثیقه را دریافت کنید.    

 

2 -میکردائو (MakerDAO )

میکردائو (MakerDAO ) پروتکلی برای وام‌دهی و ایجاد استیبل کوین DAI  می باشد. این بستر یکی از اولین پروژه‌های مالی غیرمتمرکز است که در سال ۲۰۱۵ بر بستر بلاک چین اتریوم ایجاد گردید و امروزه آن را پایه و اساس دیفای می‌نامند. قیمت استیبل کوین DAI با نسبت یک به یک، به دلار امریکا پیوند داده شده است؛ ولی برخلاف سایر ارزهای دیجیتال باثبات که با دلار یا سایر ارزهای فیات موجود در بانک پشتیبانی می‌شوند، استیبل‌کوین DAI، از طریق ارزهای دیجیتال قفل‌شده در قرارداد هوشمند میکردائو پشتیبانی می‌شود.
پروتکل میکر، در ازای وثیقه‌گذاری ارزهای دیجیتال معینی مانند اتر، توکن DAI را ایجاد نموده و آن را وام می‌‌دهد. طبق پروتکل میکردائو ارزش دارایی‌های وثیقه، باید معادل ۱۵۰٪ ارزش وام دریافت‌شده باشد و اگر در اثر نوسانات قیمت، ارزش آن به زیر این نسبت کاهش یابد، وام منحل می شود. این بستر علاوه بر استیبل‌کوین DAI، توکن حاکمیتی میکر (MKR ) را در میان کاربران خود توزیع می‌کند.

 

3 -ونوس (Venus )

ونوس (Venus )، پروتکلی برای وام‌دهی الگوریتمی و صدور استیبل کوین‌های مصنوعی در شبکه بایننس اسمارت چین می باشد. این پروتکل که در اواخر سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی شد، به‌دلیل برخورداری از قابلیت‌های فراوان، سرعت بالا و کارمزد‌های اندک، رقیبی جدی برای بستر‌های وام‌دهی شبکه اتریوم به حساب می آید و تاکنون سهم قابل‌توجهی از بازار وام‌دهی دیفای را از آن خود کرده است.

پروتکل ونوس علاوه بر وام‌دهی ارزهای دیجیتال (به‌صورت توکن BEP20 )، از استیبل کوین مصنوعی VAI نیز برای وام‌دهی بهره می برد. توکن VAI، دارایی بومی شبکه ونوس می باشد که قیمت آن با نسبت یک به یک، به دلار امریکا پیوند داده شده و نسبت وام به وثیقه آن، ۵۰٪ می باشد.

این بستر همچنین توکن حاکمیتی XVS را در میان کاربران خود توزیع می‌کند که از آن برای رأی‌دهی به پیشنهادات توسعه شبکه استفاده می‌شود. یکی از نکات بسیار مهم و قابل‌توجه در بستر ونوس، این است که کنترل این بستر به‌طور کامل به دارندگان توکن XVS واگذار شده و اعضای تیم سازنده و توسعه‌دهندگان و مشاوران، هیچ سهم اولیه‌ای از این توکن‌ها را به خود اختصاص نداده‌اند.

 

4 -آوِی (Aave )


بستر آوِی (آوِی (Aave ) واژه‌ای فنلاندی و مترادف کلمه روح است )، یکی از بازار‌های پولی دیفای می باشد که بر روی بلاک چین اتریوم ایجاد شده و به کاربران این اجازه می‌دهد که طیف گسترده‌ای از دارایی‌های دیجیتال، از استیبل کوین‌ها گرفته تا سایر آلت کوین‌ها را وام بگیرند و یا با سپرده‌گذاری در استخر‌های نقدینگی این بستر، سود دریافت نمایند. یکی از نقاط قوت آوِی نسبت به رقیبش کامپوند، تنوع بیشتر استخر‌های دارایی آن می باشد. در حال حاضر ۲۴ ارز دیجیتال در این بستر پشتیبانی می‌شوند که می‌توان هریک از آن‌ها را به‌عنوان وثیقه در قرارداد هوشمند این بستر قفل نموده و ارزهای دیگر را به‌عنوان وام دریافت نمود. دارایی‌های سپرده‌گذاری‌شده در استخر‌های نقدینگی آوِی، با توکن‌های بومی این بستر موسوم به aToken نمایندگی می‌شوند.

مزیت دیگر آوِی نسبت به سایر بستر‌های وام‌دهی، ارائه وام با نرخ‌های بهره ثابت و متغیر است. وام‌گیرندگان در صورت انتخاب نرخ بهره ثابت، بهره بیشتری را (در مقایسه با بهره متغیر فعلی ) خواهند پرداخت؛ اما از سوی دیگر، ریسک‌های مربوط به نوسانات نرخ‌ بهره را از بین خواهند برد.
از دیگر قابلیت‌های کلیدی آوِی، می‌توان به وام‌های فوری (Flash loan ) یا وام‌های بدون وثیقه در این بستر اشاره نمود. اغلب اوقات، نقدینگی تجمیع‌شده در استخر‌های آوِی بیش از تقاضای موجود برای دریافت وام می باشد. بنابراین پروتکل آوِی از این نقدینگی اضافی برای ارائه وام‌های فوری به کاربران استفاده می نماید. آوِی نیز همانند بسیاری از پروژه‌های دیگر دیفای، توکن حاکمیتی خود با نماد AAVE را در میان کاربران توزیع نموده و از آن به‌عنوان مشوقی برای فعالیت در این بستر و همچنین روشی برای مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها و حاکمیت غیرمتمرکز این پروژه استفاده می‌نماید.

5-دی وای دی ایکس(dYdX )

Mostafa70D

Web Designer & Developer & networking specialist

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا