آموزش گام به گام (ترید)آموزشی

پیوت ها

یکی از اصلی‌ترین اهداف تحلیل تکنیکال در بازار مالی، تشخیص نقاط بازگشت قیمت می‌باشد. اگر فردی به این سطح از مهارت تحلیلی برسد، به مثابه یافتن جام مقدس در معامله‌گری خواهد بود؛ اما بر اساس تحقیق های انجام شده، تلاش برای تعیین دقیق قیمت های کف و سقف ، یا به عبارتی زمان‌بندی بازار، تاکنون بی‌فایده بوده است. با این حال، برخی ابزار تحلیل نموداری در این زمینه عملکرد قابل قبولی دارند. پیوت ها در تحلیل تکنیکال، یکی از پرکاربردترین ابزار بررسی وضعیت گذشته و فعلی قیمت می‌باشد. به بیان ساده، نقاط تغییر قیمت در چارت، پیوت نامیده می‌شود؛ که بر اساس ماهیت به دو گونه قیمتی و محاسباتی و بر مبنای قدرت بازگشتی نمودار، به دو دسته مینور و ماژور تقسیم می‌شود.

انواع پیوت ها

پیوت‌ها یا نقاط بازگشت معمولاً زمانی شکل می‌گیرند که قدرت عرضه یا تقاضا یکی بر دیگری چیره شود! در واقع زمانی که شما به یک نمودار قیمت نگاه کنید؛ تعداد بی‌شماری پیوت مشاهده خواهید کرد، که هر کدام در یکی از دسته‌بندی های زیر جای می‌گیرند.

1- پیوت های قیمتی

مفهوم اصلی و اساسی نقاط بازگشت قیمت، در ذات این پیوت‌ها نهفته است. در تعریف کلاسیک پیوت‌های قیمتی بدان اشاره شده است، که اگر بازار به میزان مشخصی در یک جهت حرکت کرده و پس از تشکیل سقف یا کف، با روندی نسبتاً قوی در جهت مخالف حرکت کند؛ یک پیوت در نمودار تشکیل شده است. در حال حاضر این تعریف تکامل یافته و عموماً در روش‌های پرایس اکشنی مطرح می‌شود؛ که اگر قیمت حداقل به اندازه سه کندل (شمع ژاپنی) حرکت نموده و پس از تشکیل کندل بازگشتی، دوباره با همان شرایط اما در جهت مخالف حرکت کند؛ یک پیوت یا نقطه بازگشت قابل اطمینان خواهیم داشت. نحوه تشخیص این پیوت‌ها به صورت بصری و بر مبنای قوانین روش‌های تحلیلی مختلف بوده و اصولاً ابزار تحلیلی خاصی لازم ندارند. به طور کلی، بر اساس دو روش معامله بر اساس سطوح حمایت و مقاومت قبلی یا زمان تشکیل پیوت، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

۲- پیوت های محاسباتی

این نوع از پیوت‌ها بر اساس داده‌های قیمتی (OHLC) و فرمول‌های ریاضی محاسبه می‌شوند و جزئیات تحرکات قیمتی بازار، در آن‌ها سهیم نیست! در واقع خروجی این محاسبات که به صورت چند عدد می‌باشد؛ به عنوان سطوح حمایت و مقاومت آتی نمودار به کار برده می‌شوند. این پیوت‌ها بر اساس دوره زمانی نمودار و داده‌های قیمتی مورد استفاده، تا مدت زمان مشخصی معتبرند و با تشکیل کندل‌های جدید، این سطوح به‌روزرسانی می‌شوند. به طور مثال، نواحی پیوتی نمودار یک‌ساعته برای معامله‌گران میان‌مدتی کاربرد ندارند. پیوت‌های محاسباتی نیز خود انواع مختلفی دارند، که پیوت point و خطوط کاماریلا مهم‌ترین آن‌ها هستند. در ادامه به توضیح مختصر هرکدام از این ها می‌پردازیم.

• Pivot Point
o Pivot Point (PP) = High+Low+Close/3
o R1 = (2*PP)-Low
o R2= PP+(High-Low)
o S1 = (2*PP)-High
o S2 = PP-(High-Low)

بر اساس قواعد، اگر قیمت بالاتر از نقطه «PP» قرار داشته باشد؛ به معنی روند صعودی بوده و باید بر اساس واکنش‌های قیمت نسبت به سطوح مقاومتی، به دنبال موقعیت‌ خرید باشیم و در غیر این صورت(قیمت کمتر از PP)، اقدام به فروش می‌نماییم. توجه داشته باشید، که نقاط «R» مخفف Resistance یا همان سطوح مقاومتی و نقاط «S« مخفف Support یا نواحی حمایتی نمودار می‌باشند.
Camarilla Lines H4 = ((High-Low)*(1.1/2))+Close H3 = ((High-Low)*(1.1/4))+Close H2 = ((High-Low)*(1.1/6))+Close H1 = ((High-Low)*(1.1/12))+Close L1 = Close-((High-Low)*(1.1/12)) L2 = Close-((High-Low)*(1.1/6)) L3 = Close-((High-Low)*(1.1/4)) L4 = Close-((High-Low)*(1.1/2))
در محاسبات خطوط کاماریلا ناحیه کلیدی نظیر «PP» نداریم؛ اما به دلیل تعدد نواحی مقاومت و حمایت محاسبه شده در این روش، می‌توان قدرت روند را تا حد زیادی تشخیص داد و معاملات دقیق‌تری انجام داد. در واقع زمانی که قیمت به سطوح ۳ یا ۴(از نوع R یا S) برسد؛ در نگاه اول نشان‌دهنده قدرت روند و تحرک قیمتی بالا می‌باشد. ذکر این نکته ضروری است، که محاسبه‌گر نقاط پیوت در اکثر پلتفرم‌های تحلیلی به صورت اندیکاتورهای پیش‌فرض قرار دارند و حتی در صورت عدم وجود آن می‌توانید، به صورت رایگان آن را از منابع مختلف دانلود و نصب کنید. امروزه در بسیاری از استراتژی‌های معاملاتی، پیوت‌ها به عنوان ابزار اصلی و در کنار مواردی چون خطوط روند، میانگین‌های متحرک و… به کار برده می‌شوند.  

۳- پیوت های ماژور

حتی اگر با تحلیل تکنیکال آشنایی نداشته باشید؛ با مشاهده نمودار قیمت، کف و سقف‌هایی که موجب وقوع تغییر قیمتی قوی شده‌اند، کاملاً محسوس می‌باشند. در اصطلاح به این دسته از نقاط بازگشتی، پیوت های ماژور گفته می‌شود. این نقاط از اعتبار بالایی برخوردارند و تحلیل‌گران برای ترسیم خطوط روند و الگوهای قیمتی،  از این پیوت‌ها استفاده می‌کنند.

۴- پیوت های مینور

در طرف مقابل نقاط پیوتی هم وجود دارند؛ که نهایتاً منجر به حرکات اصلاحی کوچک یا برقراری روند خنثی می‌شوند. پیوت مینورها در نمودارهای با دوره زمانی پایین (تایم‌فریم کوچک) به وفور قابل مشاهده‌اند؛ زیرا نوسانات کاذب و مقطعی در نمودارهای میان‌روزی بیشتر ایجاد می‌شوند. به دلیل این‌که نقاط بازگشتی مینور، قدرت چندانی در تغییر روند و ایجاد حرکات قیمتی چشم‌گیر ندارند؛ الگوهای قیمتی و خطوط روند مبتنی بر آن‌ها از اعتبار چندانی برخوردار نیست. در نتیجه برای کاهش درصد خطای تحلیل، معامله‌گران باید به دوره‌های زمانی مناسب رجوع کنند.

نحوه تشخیص پیوت ماژور از مینور

حال سؤال اصلی این است که چگونه این پیوت ها را از یکدیگر تشخیص دهیم؟ با توجه به این‌که سطوح پیوتی کاملاً مبتنی بر قیمت می‌باشند، تشخیص آن‌ها به صورت چشمی و بر اساس مقایسه ذهنی سطوح بر اساس قدرت حرکات بعدی امکان‌پذیر خواهد بود؛ اما این امر مستلزم داشتن تجربه کافی در زمینه تحلیل تکنیکال است! به همین دلیل، ابزار ترکیبی شامل دو ابزار فیبوناچی بازگشتی و اندیکاتور مکدی تدوین شده است؛ تا معامله‌گران متوسط و مبتدی نیز بتوانند این سطوح رو تشخیص بدهند. در واقع اگر سطوح کف یا سقف نمودار این دو ویژگی را داشته باشند؛ به احتمال قوی با یک پیوت ماژور رو‌به‌رو خواهیم بود. قاعده کلی شامل موارد ذیل است: تغییر فاز مکدی در زمان تشکیل پیوت اصلاح قیمت حداقل به اندازه ۳۸ درصد موج قبلی
کلام پایانی به طور کلی، پیوت‌ها یکی از بهترین ابزار تحلیل و معامله‌گری در بازار مالی است؛ اما با توجه به نوسانات قیمتی متعدد و شدید، دارای خطاهایی نیز هستند، که باید به واسطه تعیین استراتژی‌های معاملاتی دقیق و روش‌های نوین تحلیلی، به کار گرفته شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 27,186.28
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,685.81
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 215.88
xrp
XRP (XRP) $ 0.520487
usd-coin
USDC (USDC) $ 0.999876
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 1,685.05
solana
Solana (SOL) $ 23.03
cardano
Cardano (ADA) $ 0.261113
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.062725
tron
TRON (TRX) $ 0.088970
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.11
polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.18
matic-network
Polygon (MATIC) $ 0.553209
litecoin
Litecoin (LTC) $ 67.20
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) $ 238.13
chainlink
Chainlink (LINK) $ 8.17
wrapped-bitcoin
Wrapped Bitcoin (WBTC) $ 27,220.29
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000007
dai
Dai (DAI) $ 1.00
true-usd
TrueUSD (TUSD) $ 0.998749
uniswap
Uniswap (UNI) $ 4.57
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 9.65
leo-token
LEO Token (LEO) $ 3.66
stellar
Stellar (XLM) $ 0.113246
monero
Monero (XMR) $ 148.10
okb
OKB (OKB) $ 43.38
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 16.48
binance-usd
BUSD (BUSD) $ 1.00
cosmos
Cosmos Hub (ATOM) $ 7.29
hedera-hashgraph
Hedera (HBAR) $ 0.050236
filecoin
Filecoin (FIL) $ 3.40
lido-dao
Lido DAO (LDO) $ 1.69
internet-computer
Internet Computer (ICP) $ 3.24
maker
Maker (MKR) $ 1,573.67
crypto-com-chain
Cronos (CRO) $ 0.051302
quant-network
Quant (QNT) $ 91.31
aptos
Aptos (APT) $ 5.55
mantle
Mantle (MNT) $ 0.400800
vechain
VeChain (VET) $ 0.017417
arbitrum
Arbitrum (ARB) $ 0.957524
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 1.15
optimism
Optimism (OP) $ 1.38
kaspa
Kaspa (KAS) $ 0.050194
aave
Aave (AAVE) $ 69.57
rocket-pool-eth
Rocket Pool ETH (RETH) $ 1,833.19
the-graph
The Graph (GRT) $ 0.091413
algorand
Algorand (ALGO) $ 0.104995
whitebit
WhiteBIT Coin (WBT) $ 5.18
usdd
USDD (USDD) $ 0.998296