آموزشیبورس

نواحی بازگشتی

نواحی بازگشتی

نواحی بازگشتی

نواحی حمایت و مقاومت در بازار سرمایه یکی از مباحث بسیار مهم در بحث تحلیل تکنیکال می باشد. در این مبحث زیاد فرقی نمی کند که شما یک تحلیل گر حرفه ای باشید یا مبتدی، در هر صورت نواحی حمایتی و مقاومتی یکی از ابتدایی ترین و مهمترین قسمت تحلیل تکنیکال می باشد که شما باید آنها را بیاموزید.

صعود یا نزول یک سهم به تقابل بین خریداران و فروشندگان بستگی دارد. فشار خرید معامله گران قیمت سهم را افزایش و فشار فروشندگان قیمت سهم را به کاهش می دهد. این کار سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال را به وجود می آورد. هر وقت که سهم بر روی نقطه حمایتی قرار بگیرد خریداران کنترل قیمت را به دست می گیرند و قیمت را بالا می برند. هرگاه که به نقطه مقاومت سهم نزدیک می شویم فروشندگان بر بازار تسلط پیدا می کنند و قیمت را پایین می آورند.

در این  مبحث به شناخت پیوت های سقف و کف خواهیم پرداخت که بتوانیم از آنها برای فروش و یا خرید سهام استفاده کنیم.

فهرست

نواحی برگشتی در تحلیل تکنیکال بر دو قسم می باشد:

نواحی حمایتی (support):

سطح حمایتی یک سهم  به قیمتی گفته می شود که احتمال می دهیم قیمت سهم  از این سطح پایین تر نیاید.یعنی یک محدودی قیمتی که ما توقع داریم در این محدوده قیمتی یک پیوت کف تشکیل شود.عملکرد خط یا ناحیه حمایت به این گونه می باشد که بعد از رسیدن قیمت به این سطح تقاضا برای خرید بر فروش بیشتر شده و در نتیجه خریداران در این ناحیه پر قدرت تر از فروشندگان ظاهر می شوند و قیمت سهم از این ناحیه تغییر جهت داده و افزایش پیدا می کند.

این حمایت ها می توانند به صورت استاتیک یا دینامیک باشند. سطح حمایتی بسیار برای خریداران جذاب می باشد. انتظار دارند که قیمت سهم از این ناحیه رشد داشته باشد. 

هر چه تعداد برخورد های نمودار سهم به این خط حمایتی بیشتر باشد(مخصوصاً اگر این برخورد ها در تایم فریم های بالاتر مانند ماهانه صورت پذیرد) این سطح از اعتبار بیشتری برخوردار بوده و احتمال برگشت قیمت سهم وافزایش آن بالا خواهد بود.

نواحی مقاومتی (Resistance):

نواحی مقاومتی بر عکس نواحی حمایتی عمل می کنند. به این گونه که بعد از اینکه قیمت سهم به این نواحی رسید فشار فروش در بازار بیشتر شده، در نتیجه فروشندگان در این قیمت پرقدرت در ظاهر شده و قیمت سهم کاهش پیدا می کند. در این محدوده ها پیوت های سقف تشکیل می شود. 

به طور خلاصه می توان گفت که معامله گران در بازار بورس نسبت به بالا رفتن قیمت سهم از این ناحیه خوش بین نمی باشند و احساس می کنند که قیمت سهم از این سطح بالاتر نخواهد رفت.

نواحی بازگشتی

چگونه خرید و فروش انجام دهیم

از آنجایی که برای خرید و فروش در بازار سرمایه باید هر روز خطوط حمایت و مقاومت مشخص شوند یک  تحلیلگر باید با رسم این خطوط آشنا باشد .

برای رسم خطوط حمایتی کافی است که پیوت های کف را پیدا کرده آن ها را به هم وصل کنیم. خط ترسیم شده حاصل از وصل کردن کف های قیمتی را سطح حمایتی می نامیم. باید دقت کنید که این خط نباید نمودار سهم را با چند کندل قطع نماید. برای رسم سطح مقاومت همانند سطح حمایتی می باشد، با این تفاوت که در این حالت پیوت های سقف نمودار سهم را به هم دیگر وصل کرده و خط به وجود آمده را سطح مقاومتی سهم می نامیم.

سطوح بازگشتی به دو دسته تقسیم می شوند:

سطوح استاتیک:

سطوح استاتیک به محدوده های افقی حرکت قیمت سهم گفته می شود وشامل چند قسمت می باشد که عبارتند از سطوح استاتیک تاریخی، آتی(مانند سطوح فیبوناتچی) و روانی (مانند قیمت های رند)

سطوح داینامیک:

سطوح داینامیک به محدوده‌های مایل حرکت قیمت سهم گفته می شود.خطوط روند مفاهیم مشتق شده از خطوط روند و میانگین های متحرک از جمله سطوح دینامیک می باشند که در بخش اندیکاتورها توضیح  داده خواهد شد. 

اعتبار خطوط حمایت و مقاومت

برای مشخص کردن خطوط حمایتی و مقاومتی  تعریف دقیقی وجود ندارد. ما در اینجا برای تشخیص اعتبار این محدوده به دو روش زیر عمل خواهیم کرد:
۱.هر چه شیب خطوط حمایت و مقاومت افقی تر باشد، تحلیل بهتر خواهد بود.منظور این است که اگر خطی را برای حمایت و مقاومت ترسیم می کنیم هر چقدر شیب آن کمتر باشد قدرت تحلیل شما بیشتر خواهد بود .

۲.تعداد برخوردها به سطح حمایت و مقاومت اعتبار این سطح را بالا می برد. هر چه تعداد برخورد ها در مرور زمان با محدوده حمایتی یا مقاومتی که بر رو نموداررسم کرده ایم بیشتر باشد، آن سطح دارای قدرت بیشتری خواهد بود.

شکسته شدن سطوح حمایت و مقاومت

از آنجایی که سطوح مقاومتی و حمایتی همیشگی نیستند، با تغییر تحلیل انتظارات تحلیلگران در بازار سرمایه می توانند از سمت بالا یا پایین شکسته شوند. اگرقیمت سهم در سطح حمایتی به طور کامل نفوذ کرده و از آنها رد  شود آن گاه سطح حمایتی پس از شکسته شدن  به عنوان یک سطح مقاومتی عمل خواهد کرد. همچنین به طور مشابه زمانی که سطوح مقاومت  شکسته شوند به عنوان یک سطح حمایتی عمل خواهند کرد.
حجم معاملات در نقاط تلاقی نمودار قیمت با سطوح حمایت و مقاومت بسیار مهم می باشد. اگر قیمت‌ها در سطوح حمایت و مقاومت با افزایش زیادی در حجم معاملات مواجه شوند و در آنها نفوذ کنند، به این معنی است که انتظارات سرمایه گذاران که تاثیر گرفته ازعوامل بنیادی مانند تغییرات EPS، عوامل درونی و بیرونی ، حوادث و رویدادهای غیر مترقبه و …. است که تغییر یافته اند.

جمع بندی

نواحی حمایت و مقاومت در بازار سرمایه یکی از مباحث بسیار مهم در بحث تحلیل تکنیکال می باشد.در ادامه به تعریف سطوح حمایتی و مقاومتی پرداخته شد. بیان گردید که سطح حمایتی بسیار برای خریداران جذاب می باشد. انتظار دارند که قیمت سهم از این ناحیه رشد داشته باشد.

 هر چه تعداد برخورد های نمودار سهم به این خط حمایتی بیشتر باشد(مخصوصاً اگر این برخورد ها در تایم فریم های بالاتر مانند ماهانه صورت پذیرد) این سطح از اعتبار بیشتری برخوردار بوده و احتمال برگشت قیمت سهم وافزایش آن بالا خواهد بود.نواحی مقاومتی بر عکس نواحی حمایتی عمل می کنند.

در ادامه گفته شد که سطوح بازگشتی دارای دو نوع می باشند که به سطوح استاتیکی و سطوح داینامیکی معروف می باشند. بیان شد که به دو روش می توان اعتبار سنجی خطوط را انجام داد. ابتدا اینکه تعداد برخورد هایی که سقف و کف به این خط برخورد داشته اند.دوم اینکه هرچه شیب خط کمتر باشد این سطوح از قدرت بیشتری برخوردار می باشد.

اگرقیمت سهم در سطح حمایتی به طور کامل نفوذ کرده و از آنها رد  شود آن گاه سطح حمایتی پس از شکسته شدن  به عنوان یک سطح مقاومتی عمل خواهد کرد. همچنین به طور مشابه زمانی که سطوح مقاومت  شکسته شوند به عنوان یک سطح حمایتی عمل خواهند کرد.

 

همچنین در پایان گفته شد که اگر قیمت‌ها در سطوح حمایت و مقاومت با افزایش زیادی در حجم معاملات مواجه شوند و در آنها نفوذ کنند، به این معنی است که انتظارات سرمایه گذاران که تاثیر گرفته ازعوامل بنیادی مانند تغییرات EPS، عوامل درونی و بیرونی ، حوادث و رویدادهای غیر مترقبه و …. است که تغییر یافته اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا