آموزشیبورس

خطوط فیبوناتچی

خطوط فیبوناتچی

خطوط فیبوناتچی

خطوط فیبوناچی  یک ابزار بسیار پرکاربرد در تحلیل بازارسرمایه می باشد. در این ابزار، اصلاح قیمتی با استفاده از خطوط نشان داده می‌شوند. از این خطوط می‌توان برای تعیین نقاط برگشت قیمت سهم استفاده کرد. به همین دلیل برای رسم ابزار فیبوناچی خطوط باید صعودی یا نزولی بودن روند قیمتی یک سهم را نشان دهد.

فهرست

فیبوناتچی در تحلیل تکنیکال:

اصطلاح فیبوناچی در معاملات یعنی به کار بردن ابزاری است که ابتدا حرکت قیمت سهم را نشان داده و سپس سطوح حمایت و مقاومت افقی را به وسیله خطوط روی نمودار قیمت سهم نشان می دهد. به این سطوح مقاومت و حمایت در نمودار که با خط نشان داده می شوند “سطوح فیبوناچی” گفته می شود . از ای خطوط مانند سطوح حمایت افقی و مقاومت معمولی برای تصمیم‌گیری‌در خرید یا فروش می توان استفاده کرد.

هنگامی که قیمت سهم نزولی یا صعودی است، احتمال کاهش یا پولبک (Pullback)  قیمت وجود دارد. که این پولبک به احتمال زیاد در سطوح فیبوناچی اتفاق می‌افترخ خواهد داد.

فیبوناچی اصلاحی (Fibonacci Retracement)

یکی از مهمترین قسمتهای فیبوناچی ابزار اصلاحی می باشد. فیبوناچی اصلاحی به ما این امکان را می دهد که درصدهای احتمالی برای پایان یک حرکت اصلاحی را حدس زده و نقاط ورود بهینه را پیدا کنیم. سطوح مهم فیبوناتچی اصلاحی عبارتند از سطح «۲۳.۶ درصد»، «۳۸.۲ درصد»، «۵۰ درصد»، «۶۱.۸ درصد»، «۷۸.۶ درصد» که سطح ۶۱.۸  اهمیت بیشتری دارد و به درصد طلایی معروف است. براساس آمار بیشتر حرکات اصلاحی در ۶۱.۸ تمام می شوند.

نسبت ۵۰ درصد از اعداد اصلی فیبوناچی نیست، اما فعالان بازار بر این باورند که قیمت به سطح ۵۰ درصد واکنش خوبی نشان می‌دهد. به همین دلیل است که عدد ۵۰ نیز در این ابزار قرار داده شده است.

زمانی که بازار در روندی خاص چه صعودی و چه نزولی در حرکت است، در بعضی مواقع نیاز به اصلاح قیمتی دارد که در این‌گونه اصلاح از کف و سقفی که ما فیبوناچی را رسم کرده‌ایم، عبور نمی کند.

چگونگی این ابزار را رسم کنیم:

۱- ابتدا باید نوع‌ روند خاص که می تواند صعودی یا نزولی باشد را مشخص کنیم.

۲- تشخیص استفاده از این ابزار کاملا به شخص وابسته است و  تجربه می‌تواند در استفاده از آن برای تشخیص نقاط کف و سقف قیمت سهام مهم باشد.

۳- در روند صعودی پس از انتخاب ابزار، کف را به سقف وصل کرده ولی در روند نزولی سقف را به کف وصل کنیم.

۴- برای معامله، باید دید نظر جمعی بازار در سطوح فیبوناچی چگونه است. در این میان نسبت‌های ۶۱.۸ درصد و ۳۸.۲ درصد  اهمیت برگشتی بیشتری دارند. اول باید روی خط ۳۸.۲ درصد حساس بود و درصورتی‌که این خط را رد کرد، به ۶۱.۸ درصد در نظر می گیریم. درصورتی‌که از این خط عبور کند، خط بعدی ۷۸.۶ درصد خواهد بود و چنانچه این سطح بشکند، به احتمال زیاد با کف قیمتی برخورد کرده و  این کف را می‌شکند.

 اگر روند صعودی باشد، این ابزار برای بررسی حمایت‌های به کار برده می شود.

توضیح فیبوناچی اصلاحی
فیبوناچی اصلاحی

در شکل بالا نشان داده شده است که بعد از انتخاب، نقطه یک را به دو وصل می‌کنیم تا سطوح فیپوناتچی ظاهر شوند.

نمودار بالا برای به دست آوردن حمایت‌ها در داخل روند استفاده ‌شده است.همنطور که ملاحظه می شود این اصلاح به سطح  ۶۱.۸ واکنش نشان داده واین سطح به عنوان یک حمایت عمل می کند.

توضیح فیبوناتچی اصلاحی
فیبوناتچی اصلاحی

نمودار بالا برای به دست آوردن مقاومت در داخل روند استفاده ‌شده است.همانطور که ملاحظه می شود قیمت چهار بار به سطح  ۶۱.۸ برخورد کرده و این سطح به عنوان یک مقاومت عمل می کند.

فيبوناچی گسترشی (Fibonacci Extension)

فیبوناچی گسترشی (EXT) یکی از ابزارهای فیبوناچی است و برای پیش‌بینی سطوح قیمتی بیش از ۱۰۰ درصد مورد استفاده قرار می گیرد. چنان چه قیمت سهمی از سقف قبلی خود بالاتر رود، برای اینکه بتوانیم سطوح مقاومتی جدید سهم پس از عبور از این سقف را مشخص کنیم، این ابزار مورد استفاده می گیرد.

طریقه رسم فیبوناتچی گسترشی:

برای رسم این ابزار فیبوناچی شما باید برعکس حالت اصلاحی نقطه سقف قبلی را به کف وصل کنیم.

توضیح فیبوناتچی گسترشی
فیبوناتچی گسترشی

این موضوع  برای حالت برعکس نیز صادق است، به‌ این صورت که در این حالت قیمت سهم از کف قبلی خود رد شده و این بار با وصل کردن نقطه کف به سقف قیمتی قبلی سهم می‌توانیم سطوح جدید سهم را پیدا کنیم.

در این حالت نقطه یک را به دو وصل می‌کنیم تا نقاط خارجی به دست بیاید؛ بنابراین برای یک حالت خارجی و به‌دست آوردن نقاط مقاومتی از این الگو استفاده‌ شده كه هم در روند صعودی و هم در روند نزولی می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

توضیح فیبوناتچی گسترشی
فیبوناتچی گسترشی

فيبوناچی پروژكشن (Fibonacci Projection)

نام این ابزار در متاتریدر به اشتباه  EXP گذاشته شده است، در حالی که اسم آن Pro می باشد

طریقه رسم ابزارPro:

دراین ابزار باید از سه ‌نقطه استفاده کرد که این سه ‌نقطه شامل نقطه‌ کف، سقف و یک اصلاح چه در صعود و چه در نزول هستند.پس باید این سه‌نقطه را از طریق نمودار مشخص کرد. یعنی ابتدا کف یا سقف سپس سقف یا کف و در آخر با کشیدن ابزار تا نقطه اصلاح نقاط خارج از بازه را مشخص می کند.

توضیح فيبوناچی پروژكشن
فيبوناچی پروژكشن
توضیح فيبوناچی پروژكشن
فيبوناچی پروژكشن

درشکلهای بالا همان‌طور که دیده می شود، این ابزار بیشتر در روندهای صعودی یا نزولی تکرار شونده مورد استفاده قرار می گیرد که به‌اصطلاح به آن‌ها رالی می‌گویند و اعتبار بیشتری دارد.

طبق الگوی می‌توانیم برای پیش‌بینی قیمت از سه‌نقطه استفاده كنیم و ابزار را به‌صورت بالا ترسیم کرده وتحلیل خود را انجام دهیم. ابتدا نقطه اول ابزار روی یک، سپس نقطه دوم روی دو و در نهایت تا نقطه سه می‌کشیم تا نقاط مقاومت وحمایت راپیش بینی کنیم.

جمع بندی:

در این مبحث گفته شد که اصطلاح فیبوناچی در معاملات یعنی به کار بردن ابزاری است که ابتدا حرکت قیمت سهم را نشان داده و سپس سطوح حمایت و مقاومت افقی را به وسیله خطوط روی نمودار قیمت سهم نشان می دهد. به این سطوح مقاومت و حمایت در نمودار که با خط نشان داده می شوند “سطوح فیبوناچی” گفته می شود . از این خطوط مانند سطوح حمایت افقی و مقاومت معمولی برای تصمیم‌ گیری‌ در خرید یا فروش می توان استفاده کرد.

همچنین سه نمونه از محبوب ترین و معروف ترین های آن را مورد بررسی قرار دادیم.

فیبوناچی اصلاحی: یکی از مهمترین قسمتهای فیبوناچی ابزار اصلاحی می باشد. فیبوناچی اصلاحی به ما این امکان را می دهد که درصدهای احتمالی برای پایان یک حرکت اصلاحی را حدس زده و نقاط ورود بهینه را پیدا کنیم.

فيبوناچی گسترشی: فیبوناچی گسترشی (EXT) یکی از ابزارهای فیبوناچی است و برای پیش‌بینی سطوح قیمتی بیش از ۱۰۰ درصد مورد استفاده قرار می گیرد. چنان چه قیمت سهمی از سقف قبلی خود بالاتر رود، برای اینکه بتوانیم سطوح مقاومتی جدید سهم پس از عبور از این سقف را مشخص کنیم، این ابزار مورد استفاده می گیرد.

فيبوناچی پروژكشن: برای استفاده از این ابزار باید از سه ‌نقطه کرد که این سه ‌نقطه شامل نقطه‌ کف، سقف و یک اصلاح چه در صعود و چه در نزول می باشد که به ترتیب باید این سه‌نقطه را از طریق نمودار مشخص کرد. یعنی ابتدا کف یا سقف سپس سقف یا کف و در آخر با کشیدن ابزار تا نقطه اصلاح نقاط خارج از بازه را مشخص می کند.

ابزار های فیبوناچی مانند سایر ابزار تحلیل تکنیکال، هیچ گاه 100% تحلیل آن درست نمی باشد و به همین دلیل باید ابتدا به اندازه کافی تمرین کنیم و سپس از آن ها استفاده کنیم، همچنین همیشه در معاملات خود از حد ضرر استفاده کنید تا دچار ضرر های سنگین نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا