
الگوهای مثلثی
الگوهای بعنوان یکی ازبهترین راه های مورد استفاده در تحلیل تکنیکال می باشد که در تشخیص روند میتواند کمک زیادی به تحلیلگر بکند. یک تحلیلگر باید با طریقه استفاده ازاین الگوها و اصول و ساختاری آنها کاملا آشنا باشد تا در بازار بورس بتواند فعالیت کند. الگوهای مثلث از جمله الگوهای ادامه دهنده می باشند. چون که به صورت توقف قیمت یا یک روند خنثی عمل میکنند و پس از اتمام الگو، قیمت سهم در همان روند قبلی، به حرکت خود ادامه خواهد داد.
فهرست
مثلث ها:
قیمت در داخل این مثلث ها نوسان میکند که حداقل باید چهار پیوت در داخل این مثلث تشکیل شود.
مثلث به طور کلی به چند نوع تقسیم می شوند که عبارتند از:
مثلث متقارن:
در این الگو، دو خطی که رو به روی هم در مثلث قرار میگیرند، دارای شیب یکسانی می باشند و مثل یک مثلث متساوی الساقین می باشند. خط بالایی از روی مقاومت نمودار و خط پایینی از حمایت نمودار، رد میشوند ویک دامنه کوچک شونده و همگرا را به ما نشان می دهد. الگوی مثلث متقارن در ادامه روندهای صعودی و نزولی به وجود می آید.

یک الگوی مثلث متقارن باید در ادامه یک روند بلندمدت حداقل چند ماهه یا میان مدت به وجود آید، تا بتوان آن را بعنوان ادامه دهنده روند در نظر گرفت. مثلث متقارن در بسیاری موارد بعنوان الگوی بازگشتی عمل کرده است . الگوی مثلث متقارن میتواند صعودی یا نزولی باشد.
در مثلثهای متقارن روند الگو باید در ادامه یک روند میان مدت یا بلند مدت حداقل چند ماهه باشد. در یک روند صعودی اگر قیمت درجهت ادامه روند سطح مقاومت را رد کند امکان دادر دوباره به سطح مقاومت برگشته (پولبک) و سطح مقاومت باید در بازگشت روند به صورت سطح حمایت عمل کرده تا الگو تایید شود.(برای روند نزولی نیز به همین شکل می باشد.)
برای این الگو به دو روش میتوان هدف قیمت را تعیین کرد.
1-اندازه پایه الگو(فاصله بین سطح حمایت و مقاومت در ابتدای الگو) را اندازه گیری کنید و پس از شکست سطح این اندازه را برای بر آورد هدف به کار ببرید.
2- با خط روند الگو خطی موازی روند در جهت روند ترسم کنید محلی که روند به این خط رسید حد سود خواهد بود.
مثلث افزایشی:
مثلثی که ضلع بالا استاتیک و ضلع پایین صعودی باشد.

طبق بررسی های انجام شده در الگوی مثلث افزایشی احتمال شکست به سمت بالا 70 درصد و احتمال شکست به سمت پایین 30 درصد است.
در تشکیل الگوی مثلث افزایشی یک خط تقریبا افقی در بالای کندلها به طوری که قیمت از آن عبور نکند و وجود خط روند صعودی در پایین کندلهاوجود دارد که بعنوان یک حمایت عمل خواهد کرد. همچنین قیمت بایستی حداقل دوبار به خط افقی بالا و دو بار به خط روند صعودی پایین برخورد داشته باشد.
مهمترین مسئله درباره این الگو این است که باید فضای درون الگو، با کندلها پر شود. اگر الگوی مثلثی را پیدا کردید که کندلها بیشتر در نزدیکی یکی از خطوط روند نوسان می کنند، احتمالا الگوی مثلث در روند صعودی را اشتباه تشخیص دادهاید.
وقتی الگوی مثلث صعودی را در نمودار به وجود می آید، این انتظار می رود تا یک حرکت قیمت صعودی برابر با حداقل اندازهی مثلث به وجود آید. برای این موضوع میکند نقاط ورود هنگام شکستهای مقاومتی می باشد. هنگامی که در طول یک روند پررونق یک مثلث صعودی شکل میگیرد، روند ادامه پیدا می کند
مثلث کاهشی:
مثلثی که پایین استاتیک و بالا نزولی می باشد.

مثلث کاهشی (Descending Triangle)هم یک الگوی نزولی و هم یک الگوی صعودی است. در صورتی که شکست در جهت روند کلی (صعودی یا نزولی) صورت بگیرد، این الگو نقش ادامهدهنده را خواهد داشت.
در یک الگوی مثلث نزولی باید کفهای الگو تقریبا در یک رنج قیمتی باشند. به این معنی که اگر خطی که کف ها را به هم وصل میکند ، تقریبا یک خط افقی است. همچنین هر قله از قلهی قبل از خود، کوتاهتر است و شیب خطی که قلهها را به هم وصل میکند، رو به پایین است. یک نکته مهم اینکه قبل از به وجود آمدن این الگو، روند قبلی حرکت قیمتی سهم باید حتما نزولی باشد.
در بازه هایی که بازار کم رونق، مثلث نزولی، میتواند قیمت سهم حداقل برابر با اندازه مثلث نزول پیدا کند. به همین دلیل از این مثلث برای معاملات کوتاه استفاده می شود. وقتی یک مثلث نزولی در طول یک روند قیمت نزولی به وجود می آید، روند ادامه پیدا میکند. مثلث های صعودی و نزولی، گاهی از سطح شیبدار شکسته میشوند و سیگنالهای نادرست به وجود می آید. برای تایید شکستهای مقاومتی همیشه باید منتظر بسته شدن کندل بود.
مثلث پهن شونده:
این الگو نسبت به حالتهای دیگر کمت دیده می شود. از جمله ویژگیهای این الگو این است که حجم معاملات در حین گسترش بازه قیمتی در نمودار زیاد می شود. یکی از مناسبترین روشهای معامله در این الگو خرید و فروش در سقف و کف این الگو میباشد. یعنی در هنگام رسیدن به سقف و خط مقاومت اقدام به فروش سهم و در هنگام رسیدن به خط حمایت یا کف اقدام به خرید سهم میکنیم. در مبحث تِئوری امواج به طور مفصل تر توضیح داده خواهد شد.
برای بررسی اعتبار الگو باید به حجم معاملات دقت شود. در ابتدای تشکیل الگوی مثلث، حجم معاملات باید بالا بوده و کم کم حجم معاملات کاهش پیدا کند. درهنگام تشکیل این الگو باید حجم معاملات نیز کاهش پیدا کند. هنگام خروج از این الگو، بهتر است که شکست با حجم بالا صورت بپذیرد. البته حجم بالای معاملات در هنگام خروج از الگو ضروری نیست، اما بهتر است این اتفاق رخ دهد. بهترین زمان گسترش الگوی مثلث 3 ماه می باشد.
شکست باید از نیمه الگو تا 2/3 پایانی الگو ایجاد شود.شکستی که در نیمه اول الگو ایجاد شود یک روند ضعیف کوتاه مدت را به وجود می آورد.هر چه شکست به رأس الگو(انتهای همگرا شده) نزدیک تر باشد شکست قوی تر و روند ایجاد شده قوی تر بلند مدت تر خواهد بود.
جمع بندی:
الگوهای مثلث از جمله الگوهای ادامه دهنده می باشند. چون که به صورت توقف قیمت یا یک روند خنثی عمل میکنند و پس از اتمام الگو، قیمت سهم در همان روند قبلی، به حرکت خود ادامه خواهد داد.
مثلث به طور کلی به چند نوع تقسیم می شوند که عبارتند از: مثلث متقارن:مثلث افزایشی ،کاهشی وپهن شونده می باشد.
برای بررسی اعتبار الگو باید به حجم معاملات دقت شود. در ابتدای تشکیل الگوی مثلث، حجم معاملات باید بالا بوده و کم کم حجم معاملات کاهش پیدا کند. درهنگام تشکیل این الگو باید حجم معاملات نیز کاهش پیدا کند. هنگام خروج از این الگو، بهتر است که شکست با حجم بالا صورت بپذیرد. البته حجم بالای معاملات در هنگام خروج از الگو ضروری نیست، اما بهتر است این اتفاق رخ دهد. بهترین زمان گسترش الگوی مثلث 3 ماه می باشد.
شکست باید از نیمه الگو تا 2/3 پایانی الگو ایجاد شود.شکستی که در نیمه اول الگو ایجاد شود یک روند ضعیف کوتاه مدت را به وجود می آورد.هر چه شکست به رأس الگو(انتهای همگرا شده) نزدیک تر باشد شکست قوی تر و روند ایجاد شده قوی تر بلند مدت تر خواهد بود. قیمت در داخل این مثلث ها نوسان میکند که حداقل باید چهار پیوت در داخل این مثلث ها تشکیل شود.